Победа Нигерије, "змајеви" елиминисани

Голом Одемвингеа Нигерија је победила репрезентацију Босне и Херцеговине са 1:0. Утакмицу обележио моменат када је судија неоправдано поништио гол Џека након непостојећег офсајда. Победом Нигеријци задржали шансе за пласман у наредну рунду, док се репрезентације БиХ у наредном колу опрашта од Мундијала.

Репрезентација Нигерије савладала је Босну и Херцеговину у другом мечу групе Ф са 1:0. Том победом Нигерија је задржала шансе за пласман у наредну рунду, док је репрезентација БиХ изгубила све шансе за даљи пласман.

На Арени Пантанал у не баш гламурозној фудбалској представи, тријумфовала је екипа која је искористила и оно мало шанси што је имала. Утакмица је била тврда, обе репрезентације водиле су велику борбу, али нису стварале велики број изгледних прилика, док су се напади и на једној и на другој страни завршавали шутевима са дистанце. Међутим, сјајни голмани, Енјама и Беговић, нису допуштали да их неко изненади ударцима из велике даљине.

Једини гол на мечу пао је у 30 минуту, када је Одемвинге са неколико метара удаљености, без проблема затресао мрежу Беговића. Ипак највећи посао завршио је сјајни Еменике који је пробио по десној страни и асистирао Одемвингеу.

Репрезентативци БиХ били су бесни након поготка јер су сматрали да је голу претходио фаул Еменикеа над Спахићем. Еменике је и у наставку меча одлично пробијао по десној страни и био је најопаснији играч Нигерије.

Ипак ситуација у којој је репрезентација БиХ заиста оштећена догодила се у 23. минуту, када је гол Едина Џека поништен због непостојећег офсајда.

Након примљеног гола фудбалери БиХ су имали иницијативу, али нису успевали да направе изгледније прилике, док је Нигерија шансу вребала из контранапада. Тек у самом финишу меча Џеко пропушта две сјајне шансе за изједначење.

У првом минуту судијске надокнаде, након убачене лопте шутирао је главом директно у голмана Енјаму. У последњим секундама меча, Џеко је изборио позицију за ударац, лопту је шутнуо у паду, голман Нигерије је ногама одбранио ударац након којег је лопта погодила стативу. То је уједно била и последња шанса на мечу.

Након минималне победе Нигерија ће шансу за пласман у наредену рунду тражити у последњем мечу групе против Аргентине, док ће се Босна и Херцеговина од Мундијала опростити утакмицом против Ирана.

Како је текао меч можете пратити овде:

01.50 - Нигерија - БиХ 1:0 (Одемвинге 30. минут). Крај утакмице.

01.49 - И још једну невероватну прилику пропушта Џеко. Успео је нападач репрезентације БиХ да се загради и упути сјајан ударац, голман Енјама је одбранио лопту која је након тога погодила стативу. Чини се да је то заиста била последња шанса Сушићевих изабраника за изједначење.

01.47 - Џеко пропушта вероватно последњу шансу за изједначење. Након убацивања, са неколико метара даљине захвата лопту главом, али погађа голмана Енјаму у руке.

01.46 - Репрезентација БиХ дуже време има јалову иницијативу и не ствара изгледне прилике.

01.39 - Сада и Еменике испробаца ударац, али лопта завршава поред стативе Беговићевог гола.

01.37 - Сјајан ударац Узоењија са велике даљине, Беговић поново сигуран.

01.33 - Пјанићев ударац са дистанце безопасан по гол Нигерије.

01.30 - Ибишевић након корнера захвата лопту главом, али она одлази високо изнад гола.

01.23 - Ибишевић након конфузије у шеснаестерцу Нигерије дошао до прилике за ударац, али се оклизнуо и слабо захватио лопту.

01.22 - Еменике незадржив на десној страни. Овога пута шутирао малтене из мртвог угла, али Беговић на месту.

01.20 - Сафет Сушић врши нову измену. Уместо Медуњанина у игру убацује свог братанца Тина Сушића. Измена и у репрезентацији Нигерије, излази Муса улази Амеоби.

01.17 - Изванредна шанса Нигерије. Након очајне интервенције одбране БиХ одбијена лопта дошла до ЕМеникеа који је сам неколико метара шутирао у Беговића.

01.16 - Нигерија се повукла и чека шансу из контранапада. Еменике прави доста проблема на десној страни.

01.14 - У два минута Сафету Сушић извршио две измене. Уместо Хајровића ушао Ибишевић, док је Салиховић заменио Лулића.

01.12 - Нови снажан ударац Нигеријаца са дистанце, нова одбрана Беговића. По лопти распалио Бабатунде, али голман БиХ био добро постављен.

01.04 - Мујџа пробио по десној страни и центрирао, али Џеко очајно захватио лопту ногом и послао је високо преко гола.

01.01 - Почело је друго полувреме. Након првих 45 минута Нигерија води 1:0.

00.47 - Судија је минут продужио прво полувреме. Нигерија има минималну предност голом Одемвинеја у 30. минуту. Афричка репрезентација изгледа конкретнија и борбенија на терену. БиХ дефинитивно оштећена када је због непостојећег офсајда поништен гол Џека. Имали су Сушићеви изабраници периоде добре игре, али се све завршавало шутевима са полудистанце који су били лак залогај за голмана Енјему. Велика борба очекује се и у наставку.

00.45 - У последњем минуту првог полувремена Џеко поново пропустио шансу. На сјајну асистенцију Пјанића по земљи са десне стране, Џеко из повољне позиције шутирао преко гола.

00.38 - У финишу полувремена и Муса пробао ударац искоса са дистанце, незгодну лопту примирио голман Беговић.

00.34 - Џеко главом слабо захватио лопту, лак посао за голмана Нигерије.

00.30 - Нигерија - БиХ 1:0 (30. минут). Питер Одемвинге, након асистенције Еменикеа, довео Нигерију у вођство. Клупа БиХ бесна јер су уверени да је голу претходио фаул Еменикеа над Спахићем.

00.28 - И Пјанић се опробао из даљине, али је Енјема одбранио и његов шут са двадесетак метара.

00.25 - У ситуацији 4 на 4 играчи БиХ се спетљали. Ипак, после почетне несигурности овај део меча дефинитивно припада њима.

00.24 - Сјајна шанса за Џека у 23. минуту. Сјајни нападач је прошао по десној страни и искоса шутирао, али нигеријски голман на месту.

00.23 - Хајровић покушао са ивице шеснаестерца да изненади нигеријског голмана, али је Енјама без проблема одбранио ударац.

00.21 - Един Џеко у 20. минуту постигао гол али је поништен због наводног офсајда. Након успореног снимка јасно је да није било ни речи о недозвољеној позицији.

00.14 - Нови шут са дистанце за Нигерију. Са двадесетак метара опробао се и Онази, али лопта је ишла директно у Беговића. Онази се нашао у шанси након нове грешке играча БиХ на средини терена.

00.11 - Након нове грешке репрезентације БиХ, Нигеријци имали солидан напад који се завршио ударцем Микела са дистанце. Лопта завршила поред гола. 

00.08 - Већ у наредном нападу Бешић са дистанце шутира преко гола Нигерије. Чини се да је БиХ могла више да извуче из солидног напада који су имали.

 00.06 - Медуњанин фаулом зауставио играча Нигерије и добио жути картон. Афричка репрезентација имала слободан ударац са око 25 метара. Лопта прошла поред леве стативе Беговића.

00.00 - Меч другог кола групе Ф између репрезентације БиХ и Нигерије на Арени Пантанал је почео.

23.58 - Меч између Босне и Херцеговине и Нигерије пратиће и председник ФИФА Сеп Блатер.

23.55 - Играчи БиХ и Нигерије излазе на терен. За мање од пет минута почиње дуел "змајева" и "супер-орлова".

23.43 - Занимљиво је да је сва три гола на последњем светском првенству Нигерија постигла из прекида. Голман Нигерије Винсент Ењема прошле сезоне, док је бранио за Лил, није примио гол на 21 утакмици, што је најбољи резултат у свих пет најјачих европских лига.

23.40 - Босна и Херцеговина је поразом против Аргентине у прошлом колу дебитовала на мундијалима. Нигерија на последњих девет мечева није забележила победу на светским првенствима. На шест од девет утакмица Нигерија је претрпела пораз.

23.35 - Сафет Сушић ће највероватније и на овом мечу форсирати формацију 4-2-3-1, док ће Нигерија играти у формацији 4-4-1-1.

23.33 - Занимљиво је да се две репрезентације до сада никада нису сусреле. Дуел на Арени Пантенал биће прва утакмица Босне и Херцеговине и Нигерије. 

23.23 - Селектор Нигерије објавио је састав који ће почети утакмицу против БиХ: Ењема, Јобо, Осанива, Амброс, Омеруо, Онази, Бабату, Оби Микел, Муса, Одемвинге, Еменеке.

23.11 - У односу на прошлу утакмицу, у саставу БиХ нема Колашинца, који је против Аргентине постигао аутогол, као ни Бичакчића. Уместо њих шансу су добили Шуњић и Медуњанин. Ипак, до неких промена може доћи непосредно пред почетак меча.

23.09 - Репрезентација Босне и Херцеговине утакмицу ће највероватније почети у саставу: Беговић, Спахић, Бешић, Пјанић, Мисимовић, Џеко, Мујџа, Шуњић, Лулић, Медуњанин и Хајровић.  

Број коментара 44

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару