Читај ми!

Еквадор закомпликовао Групу Е

Хондурас - Еквадор 1:2 (1:1), крај. Дуел отписаних завршен је победом Еквадора, који ће своју шансу за пласман у осмину финала тражити у дуелу са Француском, која је данас прегазила Швајцарску са 5:2. Хондурас ће против Швајцарске одиграти за частан опроштај од Мундијала, иако има шансу да убедљивом победом, а поразом Еквадора и он се домогне наставка такмичења.

Изузетно узбудљив меч две јужноамеричке екипе. Оба тима желела цео плен, то је пошло за руком вечерас бољој екипи - Еквадору. Успео је Еквадор да преокрене резултат пре свега захваљујући Енеру Валенсији, који је на почетку сусрета могао да постане и трагичар овог меча. Пред победничком екипом је дуел са неприкосновеним Французима у којем ће морати да траже пролаз у осмину финала, ослушкујући резултат на мечу Швајцарске и Хондураса. У случају победе Еквадор је сигурни учесник осмине финала.

Кренуло је офанзивом Еквадора. Ређале су се шансе, али пре свих Енер Валенсија није имао среће да погоди гол. Уследила је казна на другој страни. Након контре Хондураса, дубинска лопта је преварила одбрану и стигла до Костлија. Овај играч је маниром врхунског стрелца утрчао у казнени простор и са шеснаест метара шутирао и погодио гол.

Радост Хондураса није дуго трајала. Само три минута касније Енер Валенсија успева да донесе изједначење својој екипи. На један одбитак је уклизао крај леве стативе и просто угурао лопту у мрежу.

До крај полувремена Хондурас је успео да постигне гол, али је оправдано поништен због играња руком, тако да се на одмор отишло при резултату 1:1.

Наставак сусрета је донео много узбуђења. Обе екипе диктирале су снажан темпо и чекале своју шансу. Поново је први до гола стигао Хондурас, али је и он поништен због офсајда.

Одлучујући тренутак меча десио се у 66. минуту. Након слободног ударца, популарног скраћеног корнера са леве стране на набачену лопту налетео је Енер Валенсија и сместио је у мрежу. 

До краја меча Хондурас је покушао да извуче барем један бод, неколико прилика али без реализације. Еквадор се концентрисао на одбрану, а претио је из контранапада. Ипак, до краја сусрета није било промене резултата.

 Ток утакмице:

01.53 - Крај утакмице. Еквадор је савладао Хондурас са 2:1. 

01.23 - ГООЛ! Еквадор води са 2:1. Скраћени корнер са леве стране, набачена лопта, највиши у скоку је Енер Валенсија, који главом погађа гол, играо се 66. минут.

01.03 - Почело је друго полувреме.

00.47 - Крај првог полувремена. Хондурас - Еквадор 1:1. Изузетно занимљиво прво полувреме. Након почетног притиска Еквадора, Хондурас користи грешку одбране и долази до гола.  Еквадор експреснодолази до изједначења после само три минута, када се Енер Валенсија искупио за неколико промашаја и коначно постигао гол.

00.34 - ГООЛ! Еквадор долази до изједначења, 1:1. Лопта је прошла кроз одбрану Хондураса, на њу је уклизао Енер Валенсија и спровео је у мрежу, 34. минут.

00.31 - ГООЛ! Хондурас води са 1:0. Контра Хондураса, дуга лопта након грешке одбране Еквадора долази до Костлија, који утрчава у шеснаестерац и силовитим ударце смешта лопту у леви доњи угао, 31. минут.

00.00 - Почео је меч између Еквадора и Хондураса

23.50 - Састави тимова:
Хондурас: Ваљадерес - Бекелес, Гарсија, Фигероа, Изагуире - Бернардез, Гаридо, Кларос, Еспиноза - Бенгтсон, Костли.

Еквадор: Домингез - Паредес, Гуагва, Еразо, Ајови - А. Валенсија, Минда, Нобоа, Монтеро - Е. Валенсија, Каиседо.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару