Читај ми!

Нова сензација Костарике

Италија - Костарика 0:1 (0:1), крај. Репрезентација Костарике савладала је још једног бившег шампиона, након Уругваја пала је и Италија. "Тикоси" победом обезбедили осмину финала, и послали Енглезе кући. Италијани морају да освоје бод у последњем колу против Уругваја.

Фудбалери Костарике обезбедили су пласман у осмину финала, пошто су победили Италију са 1:0. Победнички гол постигао је Брајан Руиз у 44. минуту. Италија и Уругвај у уторак ће у директном дуелу одлучити ко ће ићи у осмину финала.   

Костариканци су се потрудили да направе још једну сензацију на Мундијалу, а ова им је донела пласман у осмину финала, други у историји. Први пут ова централноамеричка селекција изборила је други круг на Мундијалу 1990. године у Италији, када их је водио српски стручњак Бора Милутиновић.

После тријумфа над Уругвајем у првом колу, Костарика је у Ресифеу потврдила да се не шали и да има, ако не превише квалитетну, онда компактну и добро организовану екипу. Тријумф од 1:0 додатно добија на значају пошто је остварен против "краљева" минималаца и тактике, Италијана.

Испоставило се да је погодак Брајана Руиза у смирај првог полувремена решио питање победника, а неколико тренутака пре тога чинило се да су Костариканци оштећени за пенал после дуела Ђорђа Кјелинија и Џоела Кембела.

У првом полувремену две веома добре прилике да доведе Италију у вођство пропустио је Марио Балотели, док су у наставку меча напади "азура" углавном били јалови и одбрана Костарике лако је отклањала сваку опасност.

Овај резултат значи и да је Енглеска остала без шанси за осмину финала, пошто у последњем колу игра против Костарике, а Горди Албион је још увек без бодова.
У другој утакмици трећег кола Д групе састаће се Италија и Уругвај, а обе екипе имају по три бода.

Утакмица је одиграна на стадиону Арена Пернамбуко пред око 46.000 гледалаца, а судио је Чилеанац Енрике Осес.

Ток меча:

19.58 - Крај утакмице на Пернамбуко Арени, Костарика сачувала предност из првог полувремена и савладала Италију са 1:0.

19.13 - Италијани нису победили у последњих осам мечева када су губили на полувремену. Последњи пут то им је пошло за руком у САД-у 1994. године, када су савладали Нигерију са 2:1.

19.03 - Почело је друго полувреме на мечу Италија - Костарика.

18.48 - Полувреме у Ресифеу. Костарика наставља са изненађењима и води против Италије са 1:0.

18.45 - ГОООЛ! Костарика води са 1:0. Стрелац је Брајан Руиз у 44. минуту.Употребљив центаршут са леве стране, Руиз је био највиши у скоку, уследио је ударац главом и лопта се одбила од пречке и завршила иза Буфона.

18.00 - Почео меч у Ресифеу. 

17.50 - Састави тимова:
Италија: Буфон - Абате, Барзаљи, Кјелини, Дармијан - Де Роси, Мота - Кандрева, Пирло, Маркизио - Балотели. Селектор: Ћезаре Прандели.

Костарика: Навас - Гамбоа, Дуарте, Гонзалес, Умана, Дијаз - Боргез, Тежеда, Болањос, Кемпел - Руиз. Селектор: Хорхе Луис Пинто Афандор.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару