Колумбија практично у осмини финала

Колумбија - Обала Слоноваче 2:1 (крај). Сјајно друго полувреме у Бразилији, Колумбија савладала Обалу Слоноваче и практично обезбедила пласман у одсмину финала Мундијала. Све ће зависити од резултата меча Јапан - Грчка, који је на програму у поноћ.

Фудбалери Колумбије пласирали су се у осмину финала Светског првенства, пошто су у утакмици другог кола Групе Ц победили Обалу Слоноваче са 2:1. Стрелци за Колумбију били су Џејмс Родригес у 64. и Хуан Кинтеро у 70. минуту. Једини гол за Обалу Слоноваче постигао је Жервињо у 73. минуту.



У првом полувремену Колумбија је више претила, а најбољу шансу имао је Теофило Гутијерес у 28. минуту, када је после центаршута Џејмса Родригеса с левог бока, остао сам испред голмана Бубакар Барија, али је његов шут с око пет метара завршио поред гола.

Почетак другог дела игре припао је Обали Слоноваче. Они су током првих 15 минута наставка меча имали већи посед лопте, били су на око 30 метара од гола Колумбије, али нису успели да дођу до гол шане.

Први гол на утакмици постигао је Родригес, када је после корнера с десне стране, који је извео Хуан Гиљермо Куардадо, био највиши у скоку и главом послао лопту под пречку голмана Барија.

Предност Колумбије удвостручио је Кинтеро, а на асистенцију Теофила Гутијереса који је на средини одузео лопту дефанзивцу Обале Слоноваче и потом у казненом простору проиграо саиграча.

Једини гол за "слонове" постигао је Жеривњо, који је у трку на левом боку избацио тројицу играча Колумбије, а потом с око 10 метара шутем у ближи угао савладао Давида Оспину. До краја меча Обала Слоноваче је покушвала да дође до изједначења, али су их у томе осујетили играчи Колумбије.

Обала Слоноваче ће се у наредном колу састати с Грчком, док Колумбија игра с Јапаном.

Ток меча:

19.33 - ГОООООЛЛЛ! Обала Слоноваче узвраћа ударац! Жервињо је нанизао неколико играча Колумбије и јаким ударцем савладао голмана Оспину.

19.29 - ГОООООЛЛЛ! Све су дали "слонови" на напад, а Колумбија користи први озбиљнији контранапад и дуплира предност. Стрелац је Кинтеро у 70. минуту сусрета.

19.23 - ГОООООЛЛЛ! Напокон гол у Бразилији, Колумбија води са 1:0. Стрелац је Џејмс Родригез у 64. минуту меча.

19.20 - Дидије Дрогба добија прилику у последњих пола сата меча, улази у игру уместо Вилфрида Бонија. 

19.18 - Најбоља прилика на мечу за Колумбију, Квадрадо после лепог дриблинга погађа стативу гола Обале Слоноваче. 

18.50 - Нажалост, голове у првом полувремену нисмо видели. 

18.00 - Почео меч у Бразлији.

Колумбија: Оспина, Запата, Јепес (к), Санчез, Армеро, Агилар, Гутијерез, Родригез, Квардадо, Ибарбо и Зунига.

Обала Слоноваче: Бари, Бока, Зокора, Тиоте, Жервињо, Бони, Градел, Ауриер, Јаја Туре (к), Сереј и Бамба.

Дерби Групе Ц играју Колумбија и Обала Слоноваче. Два тима се никада раније нису састајала, а када се томе дода тенденција селектора Хозеа Пекермана и Сабрија Ламушија ка нападачком фудбалу, сасвим је јасно да нас очекује узбудљив и неизвестан сусрет.

Меч се игра на Националном стадиону у Бразилији. Правду ће делити Хауард Веб из Енглеске. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару