"Амери" бољи од Гане у сјајном мечу!

Гана - САД 1:2. Фудбалери Сједињених Америчких Држава победом су започели учешће на Мундијалу у Бразилу, пошто су у Наталу са 2:1 победили екипу Гане. Стрелци за Американце били су Клинт Демпси у првом и Џон Брукс у 86. минуту, док је једини прецизан код Гањана био Андре Ајев у 82. минуту утакмице.

Дуг је наплаћен првом приликом! Репрезентација САД победила је селекцију Гане са 2:1, у мечу првог кола групе Г на Светском првенству у Бразилу.

У веома добром мечу са пуно ритма одиграном у Наталу,  популарни "Сокероси" забележили су веома важну победу против директног конкурента за евентуални пласман у осмину финала.

Почело је феноменално за екипу Јиргена Клинсмана. Већ у 30 секунди меча нападач Тотехнема Клинт Демпси успео је да савлада голмана Гане Кварасија и донесе предност свом тиму - 1:0.

Био је то пети најбржи гол у историји Мундијала!

Међутим, фудбалери Гане се нису предавали. Полако су преузимали конце утакмице у своје руке, доминирали у поседу (60:40) и у шутевима у оквир гола. И поред свега тога, нису успевали да пронађу кључ за "браву" Американаца.

Ипак у 82. минуту игре, у другом делу одлични Асамоа Гијан је феноменално петом асистирао Андреу Ајеву, који се нашао скоро сам, очи у очи, са Хауардом и успео да га савлада за велико славље на трибинама - 1:1.

Но, та радост је трајала прилично кратко. Свега четири минута. Резервиста Зуси је сјајно извео корнер са леве стране, а други резевиста Џон Брукс је био највиши у скоку и главом послао лопту у мрежу Кварасија, за ново вођство у самом финишу меча - 2:1.

Од овог, новог шока Гијан, Мунтари, Есијен, Боатенг и другови нису успели да се опораве и Сједињене Америчке Државе су однеле веома важну победу на страту такмичења. 

Овако је текао меч Гана - САД: 

01.56 - Крај! Победа селекције САД - 2:1! Гањани нису имали снаге за ново изједначење, па су изабраници Јиргена Клинсмана освојили сва три бода! 

01.51 - Истекао је 90. минут, играће се пет минута у судијској надокнади. 

01.47 - ГОООООООООООООООЛ! После само четири минута од примљеног поготка, Американци постижу нови гол за ново вођство - 1:2! Највиши у скоку после корнера био је Џон Брукс, који је главом спровео лопту у мрежу Кварасија! 

01.43 - ГОООООООЛ! Изједначење! Сјајан дупли пас одиграли су Асамоа Гијан и Андре Ајев, да би Ајев сјајни ударцем тик уз стативу савладао немоћног Хауарда. По свему виђеном на терену, нарочито у другом полувремену, чини се да је то и заслужено... 

01.38 - У 77. минуту меча извршена је по једна измена на обе стране. Зуси је заменио Бедоју код "сокероса", док је уместо Атсуа на терну Адомах код афричког представника. 

01.32 - Иако и даље нападају, фудбалери Гане не успевају да пронађу пут до мреже Американаца. Можда ће им у тој намери помоћи Микаел Есијен, који је у 70. минуту заменио Рабију.  

01.25 - Ређају се шутеви ка голу Хауарда - Гијан, Асамоа, па поново Гијан... Али и даље нема гола. На другој старни Џоунс је загрејао дланове Каварасија ударцем са 25 метара. 

01.19 - Измена у тиму "Црних звезда" - уместо Џордана Ајева у игри је Кевин-Принс Боатенг, фудбалер немачког Шалкеа. 

01.16 - Много агресивнији фудбалери Гане на старту другог дела меча. Два добра шута ка голу Хауарда упутио је све бољи Асамоа Гијан, док је једном озбиљно припретио Сули Мунтари. 

01.07 - Настављен је меч. После Алтидора, због повреде задње ложе терен је морао да напусти Беслер. Заменио га је Брукс. 

00.48 - Крај првог дела, Гана - САД 0:1. 

00.48 - "Севнула" је контра и на другој страни, али је на повратну лопту Џордан Ајев лоше шутирао са 7-8 метара.

00.44 - У финишу првог дела, иста слика. Гана има лопту у поседу али не прави добре шансе. Американци су се орјентисали на контре и то раде прилично добро. У финишу полувремена имали су скраћени корнер, али је Квараси избоксоавао лопту. Потом је дошло до кошкања Мунтарија и Џонса али без већих инцидената. И даље је на снази резултат из првог минута.

00.31 - Први жути картон на мечу добија Гањанин Рабију. 

00.30 - Гана има више лопту у поседу (57:43), али то не успева да претвори у конкретну шансу на терену и озбиљније угрози голмана Хауарда. Американци стоје прилично добро и врло високо, и Асамоа Гијан и Андре Ајев су прилично одсечени из игре.  

00.18 - Нова добра прилика за Американце, Џози Алтидор је шутирао са 6-7 метара али су одбрамбени играчи Гане крајњим напором тај шут изблокирали и голман Квараси је дошао до лопте. Много конкретнији изабраници Јиргена Клинсмана у првом делу првог полувремена. 

00.08 - Настављају Американци да нападају, али без већих шанси. Фудбалери Гане су прилично збуњени, што је донекле и очекивано с обзиром колико су рано примили гол. 

00.05 - Демпсијев гол постигнут је у 30 секунди меча! То је пети најбржи гол у историји Мундијала.

00.01 - Гооооооооол! Кренули су Гањани са центра али убрзо изгубили лопту. Џонс је потом сјајно "избацио" Демпсија у шеснаестерац, који прави добар дриблинг, потом одлично шутира и шаље лопту у даљи, леви угао гола Кварасија - 0:1! Почетак из снова за "Сокеросе"!

00.00 - Почео је меч на стадиону "Естадио дас Дунасу", са центра су кренули фудбалери Гане.

23.48 - Meч у Наталу почиње за десет минута. Ево и састава екипа:

23.35 - Они ће утакмицу гледати заједно али ће навијати за различите тимове.

23.20 - ... а овако место где ће се пресвлачити репрезентативци Гане.

23.00 - Oвако изгледа свачионица фудбалера Сједињених Америчких Држава...

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару