Читај ми!

Пералта за победу Мексика

Мексико је савладао Камерун са 1:0 (0:0) у другом меч групе А играју. Победом Мексиканци су повећали своје шансе да у конкуренцији са Бразилом и Хрватском, обезбеде себи пласман у наставак такмичења. У другом колу Мексико се састаје са Бразилом, док Камерун игра против Хрватске.

Занимљив меч две борбе екипе. Сусрет са неколико спорних ситуација, два поништена гола Мексиканцима на ивици офсајда. Мексиканци су били бољи створили више шанси и на крају дошли до заслужене победе. До одлучујућег поготка стигли су средином меча када се Пералте одлично снашао у шеснаестерцу и донео свом тиму три бода.

Мексико је био бољи у занимљивој утакмици у граду Натал. Ђовани дос Сантос два пута је послао лопту у мрежу, али је судија Вилмар Родан оба поништио. Гол је уследио пошто је Ектор Арера упослио Дос Сантоса, чији шут је одбио голман Шарл Итанџе, само да би Пералта натрчао на одбитак и сместио лопту у празан гол.

Судија је два гола Мексика поништио због офсајда, а поновљени снимак је показао да су обе одлуке биле спорне. Камерун је једину шансу имао преко Самјуела Етоа који је у 21. минуту примио Беное Асу-Екотора и погодио стативу.

Мексико је имао још две изгледне прилике, али је шут Пералте одбранио Итанџе, а Ћићарито Ернандес је промашио са пет метара.

Дунас Арена око 40.000 гледалаца
Судија: Вилмар Ролдан из Колумбије.
Жути картони: Морено (Мексико), Нункеу (Камерун).

Мексико: Очоа, Агилар, Родригез, Маркез, Морено, Лајун, Гвардадо (од 69. Фабијан), Ерера (од 90. Салсидо), Васкез, Дос Сантос, Пералта (од 74. Ернандез).

Камерун: Итанђе, Ђеугуе (од 46. Нункеу), Н'Кулу, Чеђу, Асу-Екото, М'Бија, Сонг (од 79. Вебо), Енох, Муканђо, Ето, Чупо-Мотинг. 

Мексико сада дели прво место у групи са Бразилом, који је у четвртак победио Хрватску са 3:1 у првој утакмици шампионата. У другом колу састају се Бразил - Мексико (17. јун) и Камерун - Хрватска (19. јун).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару