Први телевизијски демо-фестивал "Бунт рок мастерс"

Петнаестог октобра у Галерији РТС-а одржана је конференција за медије поводом расписивања конкурса за први телевизијски демо-фестивал у Србији – "Бунт рок мастерс".

Бунт рок мастерс – први је телевизијски демо-рок фестивал чији је циљ афирмација домаће поп и рок музике, али и формирање нове српске рок сцене. Фестивал представља логичан наставак једанаестогодишњег постојања емисије Бунт, једине рок емисије у продукцији РТС-а, и једанаестогодишњег постојања фестивала демо-бендова, Демо мастерс Радио Београда 202.

Покретањем једног оваквог – телевизијског, такмичарског фестивала, отвара се нови медијски простор за велики број младих аутора који немају могућност да представе свој рад. У складу с вишедеценијском традицијом, Радио-телевизија Србије као Медијски јавни сервис на овај начин остварује своју основну мисију – да информише и едукује квалитетним програмским садржајем развијајући културну свест гледалаца.

Концепт фестивала  

Објава фестивала и трајање конкурса

Објава конкурса 15. 10. 2014. – затварање конкурса 1. 12. 2014.

Четвртфинална такмичења

Након преслушавања бендова током 20 дана, следи четвртфинале или претквалификације које ће бити одржане у неколико градова Србије и у Београду. Претквалификације су обавезне како би селекција бендова била што објективнија.

Полуфинална такмичења

Током осам полуфиналних емисија у трајању од око сат времена представљају се по три такмичарска бенда која уживо изводе по две песме. Уживо ће две песме одсвирати и један афирмисани рок бенд. Жири у сваком полуфиналу бира по једног финалисту.

Бендовима који не прођу у финале биће постављена једна песма из полуфинала на званичан сајт РТС-а и facebook страницу Бунт рок мастерса. На тај начин биће укључена и интернет публика која ће моћи да гласа за два финална бенда.

Финале

Финални део такмичења биће заправо целодневни музички догађај на отвореном. Поред десет финалиста Бунт рок мастерса, наступиће и реномирани рок бендови.

Сваки финалиста ће добити вредну награду, док првопласирани добија 100.000 динара, наступ на Фестивалу Егзит 2015. и наступ у емисији Бунт. Другопласирани бенд осваја награду у вредности од 50.000 динара, улазак у полуфинално такмичење бањалучког Демофеста и снимање у Студију 6 Радио Београда.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару