Велике промене у гласању на Песми Евровизије

Организатори Песме Евровизије у Малмеу најавили су бројне промене на овогодишњем такмичењу. Директни финалисти наступиће уживо у полуфиналима, а биће уведене и промене током гласања.

Европска радиодифузна унија и шведски јавни сервис СВТ, који организују Песму Евровизије у Малмеу, најавили су да ће на овогодишњем такмичењу бити уведене бројне промене.

Пре свега, у полуфиналима ће уживо наступити директни финалисти, односно представници Велике Британије, Италије, Немачке, Француске, Шпаније и овогодишњег домаћина Шведске.

Финалисти ће своје песме извести током полуфиналних вечери и то током такмичарског дела програма, а не у ревијалном делу.

Више времена за гласање

Осим тога, најављена је и промена у гласању у великом финалу. Гледаоци више неће морати да чекају да последња нумера буде изведена, већ ће гласове за своје фаворите од почетка прве такмичарске композиције.

Тај начин гласања користио се 1997. године када је први пут уведено телефонско гласање, али и 2010. и 2011. године.

Такође, гледаоци из држава које се не такмиче, који гласају путем интернета, имаће на располагању готово 24 сата, пошто ће онлајн гласање бити отворено од друге генералне пробе пре сваке такмичарске вечери.

Иако су организатори најавили још неке промене које и даље држе у тајности, потврђено је да неће бити промена у самом систему гласања.

Жири и публика ће у финалу и даље гласати у односу 50 према 50 процената, док у полуфиналима гласају искључиво гледаоци. Неће бити ни промена у начину представљања гласова.

Представници овогодишњег домаћина Шведске Маркус и Мартинус наступиће први у великом финалу, утврђено је на данашњем жребу у Малмеу.

Избор за најбољу песму Европе одржава се у Малмеу од 7. до 11. маја, а представница Србије Теја Дора наступиће у првом полуфиналу такмичења.

Водитељке 68. издања „Песме Евровизије“ биће холивудска и шведска глумица Малин Окерман и Петра Меде, шведска глумица и комичарка која је већ два пута водила највеће европско музичко такмичење.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво