Читај ми!

Шведску на Евросонгу представљају Маркус и Мартинус, о победнику одлучивала и Србија

Овогодишњи домаћин „Песме Евровизије“ Шведска, након шест недеља узбудљивог националног избора, у финалу „Мелодифестивалена“ одабрала је за своје представнике – близанце Маркуса и Мартинуса. О победнику је одлучивао и жири из Србије. Гласове српског жирија уживо у програму шведског јавног сервиса саопштио је новинар Интернет портала РТС-а Иван Симоновић.

У Стокхолму је одржано финале „Мелодифестивалена“, шведског музичког фестивала на којем се бира национални представник на такмичењу за „Песму Евровизије“. 

На великој евровизијској сцени 68. издања „Песме Евровизије“, у мају, боје шведске браниће Маркус и Мартинус са песмом Unforgettable. Вицешампион 64. „Мелодифестивалена“ је хип-хоп дуо „Медина“. Трећепласиран је бенд "Smash Into Pieces" са песмом Heroes Are Calling

Победника „Мелодифестивалена“ и шведског представника на „Песми Евровизије“ бирала је публика и међународни жири, у односу 50 напрема 50 одсто. Ове године, гласови су стигли и из Србије. Жири су чинили главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а Сандра Перовић, уредница и супервизорка „Песме за Евровизију“ Оливера Ковачевић, шеф српске делегације на „Евросонгу“ Урош Марковић, Срђан Младеновић из Службе за корпоративни имиџ и односе с јавношћу РТС-а и музичка уредница у РТС-у Тамара Ракић.   

Гласове српског жирија уживо у програму шведског јавног сервиса СВТ саопштио је новинар Интернет портала РТС-а Иван Симоновић који је гледаоце и организаторе поздравио на шведском језику. 

Браћа Маркус и Мартинус наступали су у Србији 2018. године као предгрупа Џејсону Дерулу.  

Избор за најбољу песму Европе одржава се у Малмеу од 7. до 11. маја, а представница Србије Теја Дора наступиће у првом полуфиналу такмичења.

Водитељке 68. издања „Песме Евровизије“ биће холивудска и шведска глумица Малин Окерман и Петра Меде, шведска глумица и комичарка која је већ два пута водила највеће европско музичко такмичење.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво