Читај ми!

Оливера Ковачевић: Публика ће уживати у Песми за Евровизију, већ имамо много хитова

Припреме за овогодишњи Фестивал „Песма за Евровизију“ у пуном су јеку. Такмичари свакодневно увежбавају и усавршавају наступе у РТС-овом студију у Кошутњаку где је постављена најмодернија, најсавременија и највећа сцена до сад. Полуфинала ће бити одржана 27. и 29. фебруара, а финале 2. марта.

Свих 28 композиција које учествују на фестивалу „Песма за Евровизију“ доступно је на званичном Јутјуб каналу „РТС Песма Евровизије“. Објављен је и распоред учесника фестивала по полуфиналима, као и редослед наступа. Песме су доступне и на платформи РТС Планета, као и на свим стриминг платформама.

„Учесници који увежбавају своје наступе на Кошутњаку су задовољни. Од преко 230 пријава, изабрано је 28, а свакоме од њих је важно да баш њихов наступ буде најбољи. Редитељка Милица Микић сваки наступ је разрадила и свима смо се посветили. Најважније је да учесници буду задовољни“, каже уредница и супервизорка Фестивала „Песма за Евровизију“.

Продукција читавог фестивала је сама по себи импресивна – огромна бина површине 700 квадраних метара, са више од 350 расветних тела, „грин рум“ са сферним ЛЕД екранима, а биће и холограмске пројекције.

„Овај фестивал треба да буде позорница младим људима који стреме неком новом музичком изразу – да није оно што смо слушали 90-их, 80-их, 70-их… Заиста су се потрудили. Неки од њих имају спектакуларне наступе и мислим да ће публика уживати. Мислим да већ имамо десет хитова који ће се радо слушати“, истиче Оливера Ковачевић.

Осим броја учесника, овогодишњи избор за српског представника на „Песми Евровизије“ је рекордан и по броју прегледа на Јутјубу.

Два жирија – један за полуфинала, један за финале

„Имамо два различита жирија. Жири у полуфиналним вечерима гледа генералне пробе и гласа, овлашћени контролор гласања оверава сваки глас. Други жири гласаће само у финалној вечери. Наравно, половина гласова долази од публике – СМС-ом путем свих мобилних мрежа“, објашњава уредница и супервизорка Фестивала „Песма за Евровизију“.

Водитељи фестивала биће Драгана Косјерина и глумац Славен Дошло на главној бини, док ће у „грин руму“ бити опробани дуо – Кристина Раденковић и Стефан Поповић.

Ревијални део обележиће два јубилеја – 20 година од како смо се вратили на „Песму Евровизије“ са песмом Лане моје Жељка Јоксимовића и пола века од победе „Абе“ са хитом Waterloo.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару