Блог Жељка Јоксимовића: Дневник из Бакуа (4)

Упали своју ватру - Light your fire

У склопу оног што се подразумева за представника на Евровизији је и константна комуникација са новинарима. Они који ме познају и прате мој рад знају да сам увек био на располагању представницима „седме силе" и већина њих прати на друштвеним мрежама све што радим.

Једнако се понашам и овде, у Бакуу, али морам признати - новинара овде као да има на хиљаде. Званични телевизијски емитери, бројне телевизије, штампани медији, радио и интернет, а тек колико је портала са префиксом ЕСЦ... Да дан траје 48 сати и да само то радим овде, мислим да би, можда, то време било довољно времена да поразговарам на минут са онима који желе да чују коју реч од мене. Заиста невероватно. Данашња конференција за новинаре је била пуна до последњег места, али ни то што је трајала око сат времена није било довољно да се одговори на све захтеви за интервјуе. И долазак Јоване, моје супруге, изазвао је пажњу медија, а мени лично много значи њена подршка.

Нисам наравно лицемеран - пажња, поготову медијска, прија и што је много важније, говори доста о популарности песме уочи полуфинала. Занима их емоција песме, како је настала, који је то жанр... суштински их све занима. У овом тренутку „Није љубав ствар" је изабрана за најбољу песму другог полуфинала на интерном гласању у прес центру. Хвала драги новинари, поготову велико хвала свима онима који су све време моје овогодишње евровизијске приче били уз мене и подржавали ме.

Фанова је такође много, тако да ми се понекад чини да ми је осмех на лицу нон стоп због фотографисања са њима. Најдивнији су наравно они најмлађи који воле Евровизију, а још када чујем да су рецимо из Азербејџана а да знају да певуше део моје песме, онда се заиста осећам бескрајно добро. Има наравно и других, другачијих, али су сви добронамерни и оно што је најважније стављају до знања целој нашој делегацији да смо успели- Није љубав ствар јесте већ евровизијски хит.

Данас је одржана и друга проба на великој сцени Кристалне дворане. У костимама у којима ћемо се представити и у полуфиналу тако да је све некако добило праву тежину оног правог наступа. Ослободили смо се почетног грча и све смо прецизнији у извођењу. То ме веома радује јер и не сумњам да ће то бити један јако добар наступ. Али све на сцени и свако од нас мора да буде савршен тих три минута. На грешку немамо право. Већина сугестија наше делегације после прве пробе је усвојена па ће тако светло на сцени бити много активније, а целокупна атмосфера живља, расположенија. Остало је још пет дана до такмичења- почело је одбројавање.

Ваш Жељко!

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара