Читај ми!

Француска победник Дечје песме Евровизије, Србија на 13. месту

Победник 20. „Дечје песме Евровизије" је Лисандро из Француске. Представница Србије Катарина Савић заузела је 13. место.

На „Дечјој песми Евровизије" у Јеревану победу је однео Лисандро, представник Француске. То је друга победа за Француску на дечјем музичком такмичењу која је била домаћин прошлогодишњег такмичења. Лисандро је од публике и жирија освојио укупно 203 поена.

Текст за победничку песму "Oh Maman!" написала је француска певачица српског порекла Барбара Прави, која је написала и победничку композицију за Француску 2020. године и представљала Француску на „Песми Евровизије“ 2021. године.

Представница Србије од жирија је добила 41 поен. Од жирија Холандије 10, од Пољске и Ирске по 8 поена, од Португалије 5 поена, од Грузије и Велике Британије по 3 поена, а од Северне Македоније и Шпаније по један поен.

Од публике је Катарина Савић добила 51 поен и укупно је имала 92 поена, чиме је заузела 13. место.

Из здравствених разлога, представница Србије Катарина Савић није наступила у директном преносу, већ је гледаоцима приказан снимак наступа са генералне пробе током којег ју је пратио млади плесач Мартин Зоричић.

За песму "Свет без граница" текст и музику је писала Ивана Драгићевић, док је аранжман урадио Александар Седлар. Припреме које је имала пре такмичења подржали су редитељка наступа Милица Солдатовић Микић, кореографкиња Милица Церовић, професорка певања Бранислава Подрумац, док је костим радила Жаклина Марјановић. 

Током ревијалног дела јубиларне, двадесете „Дечје песме Евровизије" наступили су сви претходни победници и подсетили публику на своје победничке композиције.

„Дечја песма Евровизије" одржана је у Јеревану, пошто је на прошлогодишњем такмичењу у Паризу победила Јерменија, којој је то био други тријумф на такмичењу младих музичара.

петак, 14. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије