Изабран је представник Србије за такмичење „Junior Eurovision Song Contest 2019"

Изабран је представник Србије за такмичење „Junior Eurovision Song Contest 2019" Одлуком стручне комисије састављеног од уредника Музичке редакције Радио телевизије Србије, за представника Србије на такмичењу Junior Eurovision Song Contest 2019 изабрана је Дарија Врачевић и песма "Подигни глас". Аутор музике је Александра Милутиновић, текст су написале Леонтина Вукомановић и Дарија Врачевић а аранжер је Александар Саблић.

Радио телевизија Србије, као чланица Европске радиодифузне уније, организује избор представника Србије за такмичење Junior Eurovision Song Contest 2019 - "Дечја песма Евровизије 2019" па је и ове године је расписала конкурс који је трајао до 1. септембра. Стручна селекциона комисија је преслушала пристигле композиције и у ужи избор су ушле две композиције са највећим бројем гласова:

"Да, да, да" у извођењу Сташе Костадиновић, музика: В. Граић, текст: Л. Вукомановић

"Подигни глас" у извођењу Дарије Врачевић, музика: А. Милутиновић, текст: Л. Вукомановић и Д. Врачевић

Кандидати су извели ове композиције у студију 6 Радио Београда пред стручном комисијом састављеном од музичких уредника РТС у саставу:

Силвана Грујић, Ања Рогљић, Урош Марковић, Јелена Влаховић, Душан Шуклетовић, Јована Дукић и Тамара Петковић.

Гласањем чланова комисије, донета је одлука да представница Србије на овогодишњем такмичењу за "Дечју песму Евровизије" буде Дарија Врачевић.

Дарија Врачевић има 11 година. Рођена је 27.10.2007. у Београду. Похађа шести разред основне и пети разред музичке школе (одсек клавир). Одличан је ђак и има све петице. Била је учесник телевизијског музичког такмичења за децу (2015/2016) на којем је стигла до суперфинала и освојила срца публике широм наше земље и ван њених граница. Након три године (2018/2019) поново је наступала у истом шоу програму који је окупио најуспешније учеснике из четири сезоне.

Учествовала је на бројним фестивала у Србији и иностранству где је освојила велики број првих и гранд приx награда.

У јулу 2018. године веома успешно је представила своју земљу на међународном фестивалу у Белорусији - "Славјански базар" након чега су уследили позиви за фестивале широм света.

Дарија је глумила у мјузиклу за децу "Тесла и битка на магнетном пољу" на великој сцени Народног позориста у Београду, а добила је главну ролу у првом српском мјузиклу чији почетак снимања се очекује у пролеће 2020. године.

Радила је на више пројеката синхронизације за филмове Disney (Диснеy) и Pixar (Пиxар) продукције као и за Тарамоунт. Имала је главну улогу у анимираном филму "Земља чудеса". Дарија ради синхронизације за Nickelodeon и Nicky Junior у неколико серија.

Снимала је разне џинглове и рекламе за телевизију и радио. Дарија тренира џез балет - члан је про тима у плесном клубу Денс Фектор а до сада је освојила две сребрне и пет златних медаља на плесним фестивалима у Србији.

Ове године, уз помоц музичара и сарадника, Александре и Леонтине, Дарија је инспирисала настанак и извела композицију за конкурс који је расписао РТС за представника Србије на такмичењу "Дечја песма Евровизије 2019" - Junior Eurovision Song Contest 2019. Дарија је дала текстуалну идеју дубоко дирнута тренутним дешавањима у свету. Помно пратећи природне непогоде које се дешавају из дана у дан, дошла је на идеју да песмом пробуди свест људи о свему што се дешава у природи, да почнемо заједно да бринемо и волимо Земљу на којој живимо. Дарија сматра да ће пренети јасну поруку деци широм Европе и света и то на најлепси могући начин - песмом.

Текст песме "Подигни глас"

Од самог првог даха
сви смо ми овде гости,
на ваздуху и води
планета живот роди
откуд глад и рат, погоди.

Она је овде била
откад постоји време,
али под овом ватром
њене су усне неме
сат откуцава последњи час!

реф:
Подигни глас, у име нас,
који заједно будућност живимо
Подигни глас, уради то,
јер сутра већ све биће прекасно.

Да ли си чуо ветар
и тужну песму мора,
видео како гори
хиљаду зеленгора
свет пред очима нестаће нам!

реф:
Подигни глас, у име нас,
који заједно будућност живимо,
подигни глас, уради то,
јер сутра већ све биће прекасно
Земља је једини дом за све нас...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
30° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару