Србија на Дечјем Евросонгу

Уз добронамерну досетку да се ради о „неуобичајено дугачком називу за младалачки бенд са којим Србија наступа први пут као самостална држава на Дечјем Евросонгу“, 2006. године у Букурешту је започела серија наших углавном врло успешних наступа и на овом евровизијском такмичењу.

Шармантни и раздрагани  „Неустрашиви учитељи страних језика", остварили су сјајно пето место за комозицију „Учимо стране језике", међу укупно  15 учесника четвртог издања „мале" Евровизије.

Годину дана касније, у Ротердаму, Србија је остварила свој најбољи резултат до тада-  Невена Божовић певала је композицију „Пиши ми" и освојила високо 3. место, са 120 поена!

У Лимасолу, исте године када су Београд и Србија били домаћини Песме Евровизије, (2008) ,Маја Мазић је представљала Србију песмом „Увек кад у небо погледам". Композиција није остварила значајан резултат - Србија је завршила такмичење на 12. месту.

У Кијеву, 2009. године нашу земљу је представљала симпатична група „Ништа лично", са песмом „Онај  прави". Заузели су 10. место.

Србија је у Минску 2010. године изједначила свој најбољи резултат из 2007. године: Соња Шкорић такмичила се својом ауторском песмом „Чаробна ноћ" и освојила одлично 3. место, добивши поене од свих земаља учесница!

Ове године шаљемо нашег шестог представника на такмичење - талентовану и младу Емилију Ђонин. Обећала је да ће се дати све од себе да композицијом „Свет у мојим очима",  часно представи Србију али и да освоји срца (и гласове) публике и жирија дванаесте Дечје песме Евровизије.

Занимљивост : Током пет досадашњих учешћа, Србија је остварила два трећа места и по једно пето, десето и дванаесто место на такмичењу. Најслабији пласман, тринаесто место,  забележен је 2005. године, када је заједничку државу Србија и Црна Гора представљао Филип Вучић, песмом „Љубав па фудбал".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару