Читај ми!

Eмилија Ђонин представљаће Србију на Дечјој Евровизији

На предстојећој „Дечјој песми Евровизије“ на Малти, Србију ће представљати млада и талентована Емилија Ђонин, 14-годишња Вршчанка, са композицијом „Свет у мојим очима“.

Емилија Ђонин је и компоновала ову песму заједно са Драганом Илићем. Текст песме Свет у мојим очима написао је реномирани музичар Никола Чутурило, док је за аранжман и продукцију песме био задужен Душан Алагић.

Песма која ће представљати Србију на Малти, Свет у мојим очима, говори о љубавним сањарењима младе особе која се пита: „Да ли си ти дечак из мог сна, ил' само сањарим ја...“

„Веома сам срећна и узбуђена, ипак велика је част наступати и представљати Србију на 'Дечјем Евросонгу' и веома сам задовољна“, рекла је Емилија током представљања у Јутарњем програму РТС-а.

„Све се то доста брзо одвијало, али нешто што волите не пада вам тешко. Било је стварно дивно, Драган Илић је дивно искомпоновао ту песму, Алагић је урадио добар аранжман, као и Чутурило текст, тако да све заједно, уз мој мали допринос, то је испало баш супер“, истакла је у свом првом интервјуу.

Млада Вршчанка је такође објаснила да неће бити кореографије, већ ће у првом делу песме свирати клавир, а онда устати и наставити да пева.

„Сви ме пуно подржавају, срећни су и задовољни, радујемо се заједно и битно ми је да имам подршку од људи који ми значе.“

Емилија Ђонин је рођена 18. августа 2000. године у Вршцу. У исто време похађа осми разред Основне школе „Вук Караџић“ и други разред Средње музичке школе „Јосиф Маринковић“ у Вршцу.

Певањем је почела да се бави у детињству и била је учесник многобројних фестивала широм Србије.

Шира јавност је упознаје 2011. године када је у конкуренцији много старијих учесника заузела одлично друго место на такмичењу „Ја имам таленат“.

Преко ноћи постала је идол младима, посебно у родном Вршцу, а о њеном успеху много се причало и писало у домаћим медијима. Од тада је учествовала у ревијалним програмима многих фестивала, а позната је по учешћу на многим хуманитарним приредбама и у земљи и у иностранству.

Учествовала је у реализацији спота за еколошки спас планете „Чудо“, где су била укључена најпознатија имена домаће поп музике.

Учешће на предстојећем „Дечјем Евросонгу“ круна је њеног досадашњег стваралаштва.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару