Српски џезери у Паризу

Менсон Бенсон Секстет затворио Џезиколорс, осми џез фестивал страних културних центара у Паризу .

У великој сали Гете института у Паризу, Менсон Бенсон Секстет је својим наступом доказао да је један од водећих српских џез састава. Душан Петровић, вођа Менсон Бенсон Секстета, најавио је нове пројекте и сарадњу са француским џез музичарима, као и снимање новог албума.

Феђа Франклин, перкусиониста групе, том приликом је изјавио: „Први пут наступамо у Француској. Примљени смо фантастично и нисмо очекивали да ћемо успети да баш тако запалимо публику, обзиром да је сала у којој смо свирали више за конференције и за концерте класичне музике. Успели смо ипак да пренесемо енергију и уверили све присутне да наша земља има моћну музичку сцену и да има и те како шта да покаже и да се равноправно представља на великим светским фестивалима."

На фестивалу Џезиколорс до сада су наступали Милош Мајк Крстић, Влада Маричић, Васил Хаджиманов Бенд, Лидија Филиповић, као и недавно преминули композитор и пијаниста Милош Петровић који је 2007. године имао изузетно запажен наступ са београдском групом Врум.

Џезиколорс је фестивал страних културних центара који се у Паризу одржава традиционално сваког новембра још од 2003. године. Циљ фестивала је да се у току две недеље, француској публици представе најбољи џез музичари земаља учесница. Концерти се одржавају у националним културним центрима, а један од принципа је да уметници наступају изван матичних центара. Тако је наша група, ове године наступила у Гете институту, док су у Културном центру Србије наступиле групе из Турске, Словачке и Кореје.

Ове године је на фестивалу учествовало 16 земаља, а запажен наступ је имао и „кум" фестивала пијаниста Бојан Зулфикарпашић који је наступивши у дуету са српским гитаристом Ненадом Гајином, 11. новембра отворио манифестацију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару