"Видовданска академија“ у Темишвару

Савез Срба у Румунији доделио је своје најзначајније признање „Видовданску повељу“ министру у Влади Републике Србије Ђорђу Милићевићу за изузетне заслуге и предан рад на јачању веза између матичне државе и Срба који живе у региону и расејању.

Захваљујући се на признању, министар Милићевић је истакао да је данас посебно поносан јер је „Видовдан дан који симболизује величину, снагу и храброст нашег народа“.

"На Видовдан 1389. године су покушали да нас покоре и убију, али нису схватили непоколебљивост српског духа. То нису кроз векове могли да схвате ни други моћници и завојевачи, као што ни данас неки не схватају. Видовдан зато славимо, не обележавајући га тихо као дан пораза, већ као победници, као народ који је успео да се уздигне и одбрани своју слободу и понос. Хероји који су 1389. изабрали небеско уместо овоземаљског царства, данас су наш подстицај, из њиховог херојства црпимо снагу и енергију. Научили су нас части и јунаштву, да се не предајемо, и предаја никада није наша опција. И овај Видовдан 2024, треба да славимо гасније него икада, поносни на храбру и одлучну борбу председника Републике Александра Вучића у одбрани националних и државних интреса. Мудрим и рационалним одлукама председник Вучић чува мир и стабилност, и бори се за напредак мислећи о сваком грађанину Србије, чувајући наше национално јединство јер смо увек јаки колико смо јединствени. У времену највеће геополитичке кризе после другог светског рата, када велики инсистирају да се мали сврстају и да им се потлаче, Србија чува своју слободу, сувереност и независност. Поносни смо на наш народ, поносни на Србе где год живели, али поносни и на све наше суграђане из 24 национале мањине које имају своје Националне савете у Србији.  То је истина и то наша политика", истакао је минстар Милићевић на свечаности која је приређена у Темишвару.

Министар је нагласио да „српски народ, где год да живи, мора бити јединствен у својим циљевима и настојањима које смо дефинисали на Свесрпском сабору у Београду“.

-Национално и политичко јединство је кључ нашег опстанка и напретка. Морамо бити чврсто повезани, подржавати једни друге и деловати као једно, увек имајући на уму добробит нашег народа и наше матичне државе. Исто тако, морамо поштовати државе у којима живимо и народе са којима живимо као добре комшије, браћа и пријатељи – нагласио је министар Милићевић.

„Видовданској академији“ у Темишвару, коју је организовао председник Савеза Срба у Румунији Огњан Крстић, присуствовао је и министар у Влади Републике Српске задужен за европске интеграције и међународну сарадњу  Златан Клокић. Присуство министра из РС још један је показатељ добре сарадње две владе, као и јединственог приступа Србије и Републике Српске ка нашим сународницима у региону и дијаспори.

недеља, 30. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару