Читај ми!

Руска серија "Интернат за племићке кћери"

Интригантна руска серија на Другом програму РТС-а, чак 519 епизода, од понедељка до петка, на РТС 2 од 19.00 часова, док је реприза наредног дана око 14.00. Радња је смештена у доба Ане Карењине, у 1877. годину када је руска империја била у рату са Турском. У центру збивања налазе се ученице плаве крви, кћерке надалеко чувених генерала и грофова. (Институт благородных девиц/Institute of Noble Maiden, 2010)

На московском Институту, Софија, Мирјам, Варја, Тата, Катја и Асја деле заједничку спаваоницу. Префињене и романтичне, ове девојке сањају о чистој љубави, али убрзо ће сазнати да је пут до среће увек трновит. Када дипломирају, многе ће се добро удати или постати царичине дворске даме. Ипак, сви њихови снови неће се остварити, што ће довести до раздора и мржње претећи да уништи углед дугогодишње женске традиције.

Након жучне расправе са другарицама о љубавним враџбинама, Софија Горчакова одлази једне вечери у озлоглашену напуштену "кућу духова" поред Института. По сваку цену жели да им докаже да је гатање испред великог огледала, како би девојке виделе одраз мушкарца свог живота, прича за малу децу. Међутим, храбра девојка доживеће прави шок, када јој се у огледалу буде појавио одраз непознатог мушкарца. Убеђена да је легенда истинита, престрављена бежи из страћаре.

Судбина је наместила да се баш те вечери у град врати власник старе куће, гроф Владимир Ворноцов, чији је, заправо, прави одраз у огледалу видела Софија. Овај случајан сусрет биће прекретница у њиховим животима.

Дубоко несрећан због породичне ситуације, гроф је изгубио наду да ће срести истинску љубав. Очаран Софијином искреношћу и великодушношћу, схвата да она, ипак, постоји. И девојка пада на чари скоро двадесет година старијег, али згодног, храброг и племенитог Ворноцова, у кога се безнадежно заљубљује. Упркос обостраној љубави, Софија и Владимир мораће да се суоче са бројним сплеткама на путу до вечне среће. Први камен спотицања биће грофова супруга Нина, која ће учинити све да им загорча живот. Баш у том периоду, Софија ће сазнати да је незаконита ћерка богатог принца и његова једина наследница, због чега јој прети искључење из школе.

Због великог успеха снимљена је и друга сезона серије под називом "Тајне института за племићке кћери" (рус. Тайны института благородных девиц), али је главног глумца Александра Арсентјева заменио глумац Сергеј Астахов. Такође је снимљена мини серија од пет епизода "Временска петља" која није директан наставак серије али се у њој појављују неки ликови из првог и другог дела серијала.

Улоге: Александр Арстентјев, Алиса Согепина, Ксенија Хаирова, Иван Колесников, Алена Созинова, Екатерина Естахова...

Аутор: Јуриј Беленкиј

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво