Читај ми!

Караџић: Очекујем да пристигну пријаве

Заменик председника Савета Републичке радиодифузне агенције (РРА) Горан Караџић изјавио је да се још нико није пријавио на конкурс за издавање дозволе за емитовање ТВ програма за национално подручје, али да није изненађен, већ да очекује да пријаве пристигну до 9. јула када се конкурс завршава.

Он је рекао да се на конкурс РРА за националну фреквенцију некадашње ТВ "Авала" није пријавио нико, али да пракса показује да се никада пријаве не шаљу одмах након објављивања конкурса већ при крају.

Караџић је објаснио да након објаве конкурса следи прикупљање и сређивање документације и да очекује да ће пријаве пристићи.

"Уколико не пристигне ниједна пријава конкурс ће бити поновљен", рекао је Караџић и додао да не може да коментарише изјаве да је конкурс успорио процес дигитализације.

Према његовим речима, важно је да дигитализација буде готова до прве половине 2015. године како је регулисано међународним обавезама.

„Блиц" је раније пренео изјаву Милана Јанковића, директора Републичке агенције за електронске комуникације (РАТЕЛ), који је рекао да је овај конкурс успорио процес дигитализације јер је фреквенција могла да буде искоришћена за покривање 70 одсто територије Србије дигиталним сигналом већ до краја ове године.

"Уместо по фазама до лета 2015. године, могли смо да дигитализујемо Србију до краја године. Предложили смо измену плана расподеле сигнала, али су Министарство културе и РРА сматрали да треба расписати конкурс", рекао је Јанковић за „Блиц".

У Министарству трговине и телекомуникација су изјавили да је конкурс расписан на основу Закона о радиодифузији.

„Став РАТЕЛ-а је избегавање одговорности за чињеницу да је јако мало урађено на пољу дигитализације и да је заправо рок са 2012. померен на 2015", казао је министар Расим Љајић за „Блиц".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару