Читај ми!

Адекватна ТВ опрема за сигуран пријем

Гостујући у емисији Радио Београда “Таласање”, Татјана Ћитић, одговорни уредник редакције специјализованих програма изјавила је да je процес дигитализације завршен 7. јуна, али да и поред тога заједно са колегама са Радио Београда Радио-телевизија Србије наставља да информише грађане који нису спремно дочекали дигитализацију.

„Процес дигитализације је завршен 7. јуна и ми смо се определили да заједно са колегама са Радио Београда наставимо информисање гледалаца о овом процесу, заправо о ономе шта им је потребно уколико нису спремно дочекали дигитализацију", рекла је Татјана Ћитић.

Она је додала да је кампања која је трајала од 1. септембра до 7. јуна била довољно дуга и довољно интензивна, посебно за слушаоце радијских програма тако да је свако ко је обратио пажњу на ову тему могао да чује шта му је потребно.

„Ми смо обавили два истраживања, једно у новембру, једно у априлу месецу управо да бисмо имали неки пресек да видимо колико су гледаоци телевизијског програма РТС-а информисани о овој теми", каже Татјана Ћитић и додаје да је драстична разлика од новембра до априла месеца, односно око 94 одсто гледалаца је у априли месецу имало комплетну информацију и знало је шта их чека.

Татјана Ћитић је рекла да има и оних који су се у међувремену определили за пријем бесплатног дигиталног сигнала, а који хоће да откажу услуге код својих кабл и IPTV оператора јер сматрају да је за кућни буџет много боље да добију бесплатан земаљски сигнал и да само посредством спољне или собне антене приме један пакет програма.

„Када су схватили да је реч о бесплатном пакету програма гледаоцима су биле потребне информације и почели су да нас зову, заправо звали су нас и раније, али у последње време наш телефон 655-16-80 је усијан", рекла је Татјана Ћитић.

Она је нагласила да су током кампање путем програма за дијаспору обавештавани управо они који овде имају викендице или имају рођаке и који су вољни да помогну да купе декодер у иностранству. Они су информисани и упозоравани да воде рачуна да не може сваки сет-топ-бокс да се користи у Србији, тако да није било негативних реакција.

„Оно што је на тржишту у Србији то је примењиво и има ознаку дигитал ТВ. Такви СТБ уређаји су и даље на рафовима. Цене су од 3.000 до 3.900 динара. Ко има проблема са пријемом сигнала на првом месту треба да проверима да ли је добро окренута антена", каже Татјана Ћитић.

„РТС дигитал који је био стратешки назив за целодневни специјализовани програм културе и уметности је по преласку на дигиталнио емитовање програма морао да промени свој назив јер није више једини дигитални. Уместо РТС дигитал сада је то РТС 3.", рекла је Татјана Ћитић.

Она је додала да гледаоци сада имају могућност да поред програма РТС1 и РТС2 у пакету прате и програм РТС3. Овај програм је до средине јуна био искључиво дигитално емитован у пакетима кабловских и IPTV оператора. Раније је био и у Иницијалној мрежи, али никада аналогно није емитован у Србији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво