Dženan Lončarević - Nema suza

Izvođač: Dženan Lončarević
Naziv pesme: Nema suza
Muzika: Željko Vasić
Tekst: Dragan Čolaković

NEMA SUZA

Jesen proći će
Vjetar miruje
Ćuti kaldrma
Kišu ne čuje

Nema suza nema bola
Sve dok majka ne čuje
Da joj sina iz avlije
U rat odvode

Ove godine
Trešnje uvele
Vodu ne pije
Žedna tuguje

Anđelima Bože kaži
Da je majka molila
Da joj vrate u avliju
Što je rodila

U kamenu ništa ljudsko
U ljudima sve kameno
Kojim putem sve je usko
Zavoljeti što je mrsko

Dženan Lončarević će se ove godine prvi put takmičiti na izboru za srpskog evrovizijskog predstavnika. Predstaviće se pesmom „Nema suza". Dženan je rođen u Prijepolju. Muzikom se bavi od malih nogu, a njegova velika ljubav pored pevanja je i gitara koju je počeo da svira još u ranom detinjstvu. Srednju muzičku školu - teoretski odsek, završio je u Sarajevu. Svoj prvi album kojim dostiže ogromnu popularnost „Nikome ni reč" objavljuje 2007. godine. Tri puta je učestvovao na Budvanskom festivalu, a već na prvom učešću 2007. godine dobio je nagradu za „najbolji mediteranski zvuk" sa pesmom „Ti amo Anđela". Iza sebe ima čak pet studijskih albuma, kao i brojne singlove poput „Cvete beli", „Kap u moru" „Odavde do neba", „Laku noć", „Košava", „Piješ sine", koji su zabeležili veliki uspeh i višemilionske preglede na internetu. Koncerti koje je održao u beogradskom Centru „Sava", na stadionu Tašmajdan, u sarajevskom sportskom centru „Skenderija" i na podgoričkom Stadionu malih sportova kruna su njegove karijere, koja traje više od jedne decenije.

Dragan Čolaković rođen je 22.11.1964 u Foči. Jedan deo života aktivno se bavio muzikom. Učestvovao je na „Budvanskom festivalu" kao i na festivalu „Miris Mediterana" u Kotoru. Sarađivao je sa mnogim afirmisanim pevačima kao tekstopisac i kompozitor. Trenutno završava zbirku pesama pod naslovom „No pasaran". Živi i radi na relaciji Novi Sad - Pržno.

Željko Vasić je pevač, kompozitor i muzički producent. Rođen 10.12.1979. godine u Zaječaru. Karijeru je započeo 2000. godine na festivalu „Sunčane skale" u Herceg Novom gde je nastupio sa pesmom „Žena kao ti".

Prvo izdanje maksi singla pod nazivom „Intro" nagrađeno je 2005. godine na Beoviziji kao debi album godine. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada u Srbiji i regionu za kantautora i pop pevača, a svaki njegov album dobio je nagradu za pop album godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару