Србија одабрала све финалисте „Беовизије 2019“!

Финалисти „Беовизије“ одабрани у другом полуфиналу су група „Мајдан“, Јана, Невена Божовић, Ана Поповић, Џенан Лончаревић и Лорд. У борби за одлазак на „Евросонг“ придружиће им се Александра Секулић, Сашка Јанкс, Наташа и Уна, Иван Куртић, „Вондер стрингс“ и Ивана Владовић и Софија Перић који су се синоћ изборили за одлазак у завршницу фастивала. Финале ће бити одржано у недељу, 3. марта, од 21 сат. Директан пренос на РТС 1.

Србија одабрала све финалисте „Беовизије 2019“! Србија одабрала све финалисте „Беовизије 2019“!

Фотографије друге полуфиналне вечери фестивала „Беовизија 2019"
можете преузети овде

23.31 – Прилику да се бори за одлазак у Израел на „Евросонг“ имају група „Мајдан", Јана, Невена Божовић, Ана Поповић, Џенан Лончаревић и Лорд.

23.00 – Емоције са евровизијске бине Леа Сирк донела је на „Беовизију“ изводећи Хвала, не. Јелена нас је вратила у 2008. годину и подсетила на Оро Жељка Јоксимовића. Још такмичара из 2008. године – Лака и Мирела и Покушај. Калиопи је своју земљу представљала два пута. Вечерас је отпевала нумеру Црно и бело из 2012. године.

Сања Илић компоновао је и песму Хало, хало коју је на „Евросонгу“ извела група „Аска“ 1982. године. Вечерас смо је чули у извођењу „Балканике“.

Пре 30 година Емилија Кокић са групом „Рива“ певала је Рок ми бејби и довела „Песму Евровизије“ у Југославију. 

22.52 – Линије су затворене, гласање је завршено! Док се гласови пребројавају Леа Сирк која је представљала Словенију прошле године на „Евросонгу“ и Јелена Томашевић изводе Amar per los dois, нумеру која је пре две године донела победу Португалији.

22.37 – Гласање је почело! Гледаоци имају 15 минута да пошаљу СМС са редним бројем фаворита на број 5556. Цена поруке је 36 динара. Са једног броја може се послати највише 20 порука. Од прихода од вечерашњег СМС гласања, у оквиру РТС-ове акције „Рак је излечив“, биће купљена апарат за магнетну резонанцу Центар за магнетну резонанцу у Клиничком центру Србије.

22.22 – Такмичарски део другог полуфинала „Беовизије“ затворила је Тамара Милановић изводећи нумеру Речи нису довољне.

22.14 – Џенан Лончаревић је спреман за први наступ на „Беовизији“ и сигуран је да за њега Нема суза. Ћерка и мама – Тина и Лола Амвон породично се боре за улазак у финале.

21.54 – До финала „Беовизије“ група „Џипсикорд“ покушаће да пробије Бојама. Да ли ће Викторија довести Јану до победе? Ветерани музичке сцене Лана и Алдо поручују нам да је време да се порбудимо и погледамо у небо.  

21.32 – Нико више не може да каже Ани Поповић Луташ јер је музика пут који је одабрала. Лорд верује да ће га темпераментан Раднички син одвести у Израел. После два наступа на евровизијској сцени – „Дечјој песми Евровизије“ и у групи „Моје три“, Невена Божовић ће покушати да се Европи представи сама.  

21.14 – Сања Д Рио пробија лед вечерас и не крије да пољупци падају свуда око ње. Група „Мајдан“ самоуверено излази на бину и изводи нумеру Будим те. За беовизијску, а нада се и евровизијску публику Гога Станић има Чудо.  

21.00 – Почело је друго полуфинално вече! Сања Илић и „Балканика“ подсећају нас како је звучала нумера Нова деца са којом су нас прошле године представљали на највећем европском музичком такмичењу након победе на „Беовизији“.  

Србија у три шоу-програма бира свог представника на овогодишњем такмичењу за најбољу песму Европе – током две полуфиналне вечери и великог финала које ће бити одржано 3. марта.

Место у финалу „Беовизије 2019“ већ је обезбедило шест извођача: Александра Секулић, Сашка Јанкс, Наташа и Уна, Иван Куртић, „Вондер стрингс“ и Ивана Владовић и Софија Перић.

Србија вечерас, током другог полуфинала „Беовизије“ бирала је још шест финалиста.

За пласман у недељно финале борили су се Сања Д Рио (Љубимо се), „Мајдан“ (Будим те), Гога Станић (Чудо), Ана Поповић (Луташ), Лорд (Раднички син), Невена Божовић (Круна), „Џипсикорд“ (Боје), Јана (Викторија), Лана и Алдо (Погледај у небо), Џенан Лончаревић (Нема суза), Тина и Лола Амвон (Твоје очи) и Тамара Милановић (Речи нису довољне).

Домаћини друге вечери били су Ана Бабић и глумац Небојша Миловановић. Хаљину коју је носила Ана Бабић дизајнирао је Стефан Ђоковић (@stefandjokovich).

Из „грин рума“ јављале су се Кристина Раденковић (модни студио Оље Срејић @olja_srejic_modni_studio) и Бојана Марковић (хаљина Соње Јоцић @sonjajocicclothing).

Све композиције које учествују на фестивалу „Беовизија 2019“ доступне су на мултимедијалној платформи РТС Планета и званичном РТС-овом каналу на Јутјубу за „Песму Евровизије“.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара