Читај ми!

Uzbudljiva Dečja pesma Evrovizije je iza nas

U uzbudljivoj završnici Dečje pesme Evrovizije 2020, pobedila je predstavnica Francuske, Valentina sa pesmom „Zamišljam“ – "J'imagine".

Jedanaestogodišnja Valentina koja je nastupila sa četiri plesača na sceni, dobila je najveći broj glasova publike što joj je obezbedilo prvu poziciju na tabeli. Predstavnik Srbije, Petar Aničić zauzeo je jedanaesto mesto između ostalog zahvaljujući i poenima francuskog stručnog žirija koji je pesmi Otkucaj dodelio maksimalnih dvanaest poena.

Petar je imao i veliku podršku publike – osvojio je 50 bodova od glasanja putem interneta.

Usled pandemije virusa kovid 19, jedno od najpopularnijih takmičenja za decu u Evropi ove godine proteklo je u izmenjenim okolnostima. Prvi put u istoriji ove manifestacije, učesnici nisu putovali u Poljsku i nisu nastupali uživo već su emitovani snimljeni nastupi.

Voditelji su program vodili uživo iz studija poljske nacionalne televizije u Varšavi a učesnici su se uključivali iz studija u svojim zemljama. Posebnu pažnju publike privukla je ovogodišnja zajednička numera Pokreni svet tokom koje svi učesnici pevaju jedni pored drugih na jednoj sceni.

Naime, u pitanju je montaža snimaka koji su takmičari snimili odvojeno a zahvaljujući današnjoj tehnologiji, publika je imala priliku da ih vidi zajedno. U revijalnom delu takmičenja nastupile su poljske pobednice Dečje Evrovizije 2018. i 2019. godine Roksana Vegel i Viki Gabor, kao i aktuelni pobednik Evrovizije Dankan Lorens.

Nastup našeg predstavnika koji smo imali prilike da slušamo i gledamo tokom prenosa snimljen je u Poljskoj. Petar Aničić je krajem oktobra otputovao u Varšavu gde je u studiju poljske televizije izveo pesmu Otkucaj. Kao i prošle godine, domaćini su bili izuzetno gostoprimljivi i učinili su sve da se Petar i članovi delegacije Srbije osećaju prijatno.

Veliku pažnju privukao je i Petrov scenski kostim koji je kreacija našeg poznatog dizajnera Boška Jakovljevića, reditelj nastupa je Petar Stanojlović a scenski pokret osmislio je Svetozar Krstić.

Petar je tokom prenosa imao podršku drugara koji su sedeli sa njim u tzv. zelenoj sobi (green room), a iz Studija 3 Radio-televizije Srbije u prenos takmičenja uključila se i naša prošlogodišnja predstavnica na Dečjoj pesmi Evrovizije, Darija Vračević koja je objavila poene našeg stručnog žirija.

Prema pravilima koje propisuje Evrovizija, nacionalni žiri bi trebalo da čine tri odrasla člana i dvoje dece. Članovi srpskog nacionalnog žirija na Dečjoj pesmi Evrovizije 2020 bili su Dušan Alagić, izvođač, kompozitor i producent; Anja Rogljić, muzički urednik RTS; Irina Arsenijević, pevačica; i mladi muzičari Tara Laban violinistkinja i Andrija Čikić, pijanista.

Valentinu je izabrala francuska nacionalna televizija da predstavlja svoju zemlju na takmičenju za Dečju pesmu Evrovizije 2020. godine. Ona je pošla stopama svojih sunarodnika,
bivših učesnika ovog takmičenja: Karle (2019), Anželin (2018) i Tomasa (2004).

Odrasla je u muzičkom okruženju. Njena majka, nastavnica italijanskog, pevala joj je uspavanke i otad Valentina gaji bezuslovnu ljubav prema pevanju. Godine 2018. istakla se na audiciji za muzičku grupu „Ujedinjena deca - nova generacija“ ("Kids United Nouvelle Génération").

Na tom uzbudljivm putovanju su joj se pridružila još četiri adolescenta. Valentina ubrzo postaje zaštitno lice ove grupe stvorivši impresivnu zajednicu obožavalaca na društvenim
mrežama od skoro 300.000 sledbenika. Sa svojom grupom je snimila dva albuma.

Aktivno učestvuje u Unicefovim misijama, kao i u brojnim projektima sa drugim umetnicima. Valentina zna šta želi i ne plaši se da to i pokaže. Uprkos tome, ona čvrsto stoji na
zemlji.

Iako joj je Arijana Grande najveći idol, ova devojčica često iznenađuje obožavaoce
velikim interesovanjem za francuski rep. Ona ne samo da peva i repuje na francuskom, već i
nadahnuto peva i na italijanskom. Naročito uživa u pesamama Laure Pausini, koja je omiljena
pevačica Valentinine majke.

уторак, 30. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару