Читај ми!

Оставка британског министра одбране

Грешком сам дозволио да изгубим из вида јасне границе између личних интереса и мојих активности у влади, написао је Лајам Фокс у својој оставци. Његов пријатељ и кум, који је повезан са произвођачима војне опреме, лажно се представљао као саветник владе и пратио га на званичним путовањима.

Британски министар одбране Лајам Фокс поднео је оставку услед притисака због скандала везаног за његовог блиског пријатеља, пословног човека Адама Веритија, који се лажно представљао као саветник владе.

"Грешком сам себи дозволио да изгубим из вида јасне границе између мојих личних интереса и мојих активности у влади. Последица тога постала је очигледна протеклих дана", навео је Фокс у писму упућеном британском премијеру Дејвиду Камерону.

"Увек сам говорио да национални интереси морају да буду важнији од личних интереса. Сада морам да се држим тога. Из тог разлога сам одлучио, с великим жаљењем, да поднесем оставку на место секретара за одбрану", стоји у оставци која је објављена на сајту британског министарства одбране.

Камерон је одговорио да са жаљењем прихвата оставку, али да разуме Фоксове разлоге, јавио је Би-Би-Си.

Адам Верити, Фоксов бивши цимер и венчани кум, лажно се представљао као његов саветник и пратио га је на 18 пословних путовања, мада није имао никакву званичну функцију.

Његова путовања са министром одбране финансирали су страни донатори.

Против кума, сада већ бившег министра одбране, води се истрага, зато што се сумња да је у тесним везама са компанијама из Израела и неким приватним обавештајним фирмама.

Британска штампа пише, да је Лајам Фокс као министар одбране, са својим кумом, присуствовао пословној вечери која је коштала 500 евра по особи, у организацији произвођача војне опреме, а да такву активност није званично пријавио.

Британски премијер Дејвид Камерон поставио је Филипа Хемонда за новог министра одбране. Хемонд је до именовања на нову функцију био министар саобраћаја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару