Смрт у сауни

У финалу такмичења у дужини времена проведеног у сауни, у Финској, Рус Владимир Ладиженски преминуо после шест минута проведених у сауни на температури од 110 степени, а Финац Тимо Кауконен завршио у болници.

Један човек је преминуо, а други је задобио тешке повреде у финалу годишњег Светског првенства у коришћењу сауна, које је у суботу одржано у финском селу Хеинола.

Рус Владимир Ладиженски је умро после шест минута проведених у сауни на температури од 110 степени, док је Финац Тимо Кауконен завршио у болници, пренео је Би-Би-Си.

Ладиженски и Кауконен су у финалу остали последњи у сауни, али је Финац морао да буде пребачен у болницу због повраћања и грчења тела. Ладиженски се срушио на под, па је и он превезен у болницу, али лекари нису успели да му спасу живот.

Прошлогодишњи првак Тимо Кауконен пре финала је изјавио да је полуфинални круг био изузетно тежак.

"У полуфиналу сам два пута морао да будем у сауни, капци на очима су поцрвенели и добио сам опекотине на прстима. Више се уопште не осећам добро када уђем унутра, али морам да стиснем зубе", рекао је Кауконен.

Ово такмичење је познат и признат догађај у Финској. Према правилима, такмичари треба што дуже да остану у сауни угрејаној на 110 степени Целзијуса. Уколико такмичар више не може да поднесе врелину, мора да изађе из сауне. Победник је особа која изађе последња.

Организатор првенства, Оси Арвела, рекао је да су пре такмичења предузете све мере предострожности.

"Сваки такмичар мора да донесе лекарско уверење да је довољно здрав да може да учествује на оваквој врсти такмичења. На лицу места смо имали двоја кола хитне помоћи, као и екипе за пружање прве помоћи", рекао је Арвела.

Упитан да ли ће Светско првество бити одржано и следеће године, Арвела је рекао: "Не, никада никада никада више, то је сасвим сигурно."

На 12. Светском првенству учествовало је 135 мушкараца и жена из више земаља.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи