На аутомобил Ева Моралеса испаљено 14 хитаца, председник Боливије наредио истрагу

Бивши председник Боливије Ево Моралес саопштио је да је данас на аутомобил у којем се налазио с пратњом испаљено 14 хитаца и да је возач задобио повреде. 

Ево Моралес је објавио видео-снимак на којем се види да је неколико хитаца испаљено у предњи део возила, на путу ка радио-станици где је требало да буде интервјуисан.

Како преноси чилеанска агенција Терсера, напад су извеле непознате особе из три аутомобила. 

Председник Боливије наредио истрагу

Боливијски председник Луис Арсе наредио је истрагу о томе да ли је било покушаја атентата на бившег председника те земље Ева Моралеса.

"Употреба било каквих насилних радњи у политици мора бити осуђена и објашњена... Стога сам, као одговор на притужбу бившег председника Ева Моралеса о наводном покушају убиства, наредио хитну и темељну истрагу како би се ова чињеница разјаснила“, објавио је Луис Арсе на Телеграм каналу, пренела је Риа новости.

Политичке тензије после повратка Моралеса у земљу

Почетком октобра, боливијско тужилаштво издало је налог за хапшење Моралеса, након што се није појавио да сведочи у случају који се води против њега у вези са злостављањем и трговином људима.

Те оптужбе против бившег председника довеле су до блокада путева и протеста широм земље, а до петка је пријављено укупно 20 блокада путева.

Политичке тензије порасле су у Боливији због неслагања Моралеса и његовог бившег сарадника, актуелног председника Луиса Арсеа, након повратка бившег председника у земљу.

Оба лидера су најавила кандидатуру за представника њихове партије Покрет социјалиста на наредним изборима, који су заказани за август 2025. године.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи