Експлозије у Ираку

У низу експлозија у другом по величини ирачком граду Басри погинуло је 43 људи, а око 100 је рањено, изјавио је локални званичник. У експлозији аутомобила бомбе у центру Рамаде страдало најмање седморо особа.

Заменик председника покрајинских власти Шеик Ахмед Ал-Сулаити рекао је да му је полиција скренула пажњу на растући број жртава.

У почетном хаосу после вечерашњих ескплозија на пијаци у Басри, градом су, међутим, кружиле веома опречне информације о броју жртава.

Један виши командант у локалном центру безбедности изјавио је да је у нападу у Басри погинуло 43 људи. Он је то рекао под условом да остане неименован, пошто није овлашћен да се обраћа медијима. Власти су касније потврдиле тај биланс.

Полицијски званичници изјавили су да су се две експлозије догодиле у кратком размаку у тржном центру Ал Ашар. Прву експлозију изазвала је подметнута бомба, док је у другој експлодирао аутомобил-бомба.

Шеф полиције у Басри рекао је у првом тренутку да су експлозије биле последица квара на генераторима за струју.

Ирачка телевизија објавила је снимке на којима се видело како људи уносе тела у амбулантна возила и како на улици влада потпуна пометња.

Експлозија у Рамади

Најмање седморо људи је погинуло, а 21 особа је рањена, у данашњој експлозији аутомобила бомбе у центру ирачког града Рамаде, саопштила је ирачка полиција.

Експлозија је одјекнула поред једног ресторана у главној улици у Рамади, која се налази око 100 километара западно од ирачке престонице Багдада, јавио је Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи