Читај ми!

Путин: Избавити Русију од трагичних убистава

Руски председник Владимир Путин затражио је од полиције да избави Русију од "срамоте и трагедије" убистава сличних недавном "безочном убиству" Бориса Њемцова у центру Москве.

Владимир Путин је, обраћајући се на састанку са врхом Министарства унутрашњих послова, рекао да је потребно посветити најозбиљнију пажњу громогласним злочинима, укључујући оне са политичком позадином", преноси Танјуг.

Путин је, такође, тражио од МУП-а да повећа ниво разрешених кривичних дела.

"Потребан је кардинални прелаз, нови квалитет рада органа МУП и читавог правосудног система", истакао је председник Русије, који је потврдио намеру да настави са "чишћењем редова" од корупције у структури власти, укључујући МУП.

Путин је на састанку констатовао да се уочава тренд смањења нивоа корупције.

Први човек Русије је рекао да корупција, избегавање пореза, коришћење криминалних и полукриминалних схема деформишу пословну климу и одузимају добронамерним бизнисменима стимуланс за развој.

Председник Русије је затражио од полиције и да "затвори пут" нарко-трговцима до школа и факултета, и да хитно реагује на акције које припремају екстремисти, чији је циљ удар на уставне темље државе.

Путин је похвалио МУП за добре показатеље рада у 2014. године, наводећи да су полицајци штитили безбедност током олимпијских игара у Сочију, да су храбро поступали у антитерористичким операцијама и, нарочито, што су убрзано формирани органи унутрашњих послова на Криму и Севастопољу после присаједињења Русији.

Према подацима које је изнео, у 50 субјеката Федерације прошле године смањен је ниво криминала, а у свим регионима смањен је број кривичних дела која су починили малолетници.

"То су у целини добри показатељи", закључио је руски председник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару