Читај ми!

Шопрад: Признање Косова историјска грешка

Париз је направио историјску грешку што је признао Косово, оценио је европски парламентарац из Француске Емерик Шопрад, наводећи да је НАТО ратом против Србије потврдио сепаратизам Албанаца, а да је ЕУ следила америчку политику.

Шопрад, који је недавно у Спољнополитичком одбору Европског парламента јавно проговорио о страдању Срба на Косову, рекао је за Новости да Косово никада не може да уђе у ЕУ зато што је "легло криминала и сноси одговорност за етничко чишћење Срба и другог неалбанског живља", наводи Танјуг.

"Све је, нажалост, наставак оног што се дешавало 1999. године из времена нелегалног рата НАТО-а против Србије, чији је циљ био да се потврди сепаратизам Албанаца с Косова, који су из демографских разлога постали већински на овој тероторији. А ЕУ је следила амерички политику", рекао је функционер Националног фронта.

Према његовим речима, из свега тога углавном профитирају САД, јер је Србија, православна земља историјски блиска Русији, регионална сила.

"Разбијање Југославије имало је за циљ да се ослаби српски народ у корист других нација. Иза права мањина, крили су се стратешки интереси, амерички, али и немачки", рекао је Шопрад.

Нагласио је да има много различитих модела како би могао бити решен статус Косова, као што је, на пример, јака аутономија Западне Сахаре у сувереном Мароку.

У сваком случају, нагласио је посланик Европског парламента, Косово и Метохија са својим специфичностима треба да остане покрајина у саставу Србије.

"Логика независности води у безизлаз. Тим пре што Албанци с Косова имају мафијашку економију коју, углавном, одржавају шверцом, у шта сам могао да се уверим током посете пре неколико година. А то је веома опасно, и за локално становништво и за ЕУ, ако жели да интегрише овај регион", закључио је Шопрад.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару