Читај ми!

Нове експлозије у Гази, шест мртвих

Шесторо Палестинаца погинуло је у израелским ударима, а троје је повређено у екплозији на бензинској пумпи на југу Израела, наводе палестински извори. Најмање две ракете испаљене су из јужног Либана на Израел, јавила је либанска новинска агенција. Нејасно ко их је испалио, јављају извори.

Петоро Палестинаца, укључујући жену и седмогодишње дете, убијено је када је погођена кућа у Рафи на југу Израела. Још 15 људи је рањено, рекао је портпарол хитних служби Ашраф ел Кидра, преноси Танјуг.

Још три особе су повређене јутрос када је ракета испаљена из Газе погодила бензинску пумпу на југу Израела, саопштили су лекари и армија.

"Баражна ватра испаљена је на Ашдод. Једна ракета је погодила бензинску станицу и проузроковала велику штету", наведено је у саопштењу армије.

Троје људи је пренето болницу, укључујући једну особу која је тешко рањена, рекао је портпарол хитне службе Ели Бин о инциденту који се догодио у лучком граду Ашдоду, 28 километара северно од Газе, пренео је АФП.

У ваздушном удару сат раније убијен је Анас Абу ел Каш (33) из кварта Тел ел Хава у граду Гази.

Ракете су из подручја Либана на Израел испаљене у 6.30 по локалном времену (5.30 по средњоевропском) из подручју Хасбаја у Либану, навела је либанска новинска агенција ННА.

Израел је одговорио гранатама, рекли су безбедносни извори.

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху рекао је да неће попустити пред међународним притиском како би зауставио војну офанзиву Израела на појас Газе.

Он је на прес конференцији рекао да ће Израел наставити нападе све док из правца Газе не престану да стижу ракете, јавио је АП.

Портпарол хитних служби Ашраф ел Кидра навео је да је 95 људи у Гази погинуло од почетка израелске војне операције "Заштитна ивица" у уторак ујутру.

Циљ операције је, како се наводи, да се заустави прекогранично ракетирање Израела.

Од почетка операције, екстремисти у Гази испалили су 407 мина и ракета које су погодиле Израел, док је 118 пресрео противракетни систем "гвоздена купола", саопштио је јутрос војни портпарол.

То је најкрвавије насиље од новембра 2012. године и екстремсти су испалили ракете на Јерусалим и Тел Авив први пут од тада.

Израел је одобрио мобилизацију 40.000 резервиста и прети копненом офанзивом да заувек заустави ватру из Газе, наводи АФП. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару