Читај ми!

Путин укинуо РИА Новости

Укинута руска државна агенција РИА Новости, а уместо ње формирана "Русија данас". Указом председника Владимира Путина новој агенцији се припаја радио "Глас Русије", а редакција новина "Росијскаја газета" се реорганизује и њој се припаја магазин "Родина".

Руски председник Владимир Путин указом је укинуо државну новинску агенцију РИА Новости и основао нову Русија данас, која преузима сву имовину у Русији и иностранству.

Основни задатак нове агенције биће да "извештава о државној политици Руске федерације у иностранству и живота у Русији", наводи се на сајту Кремља.

Истим указом се новој Међународној информативној агенцији Русија данас припаја радио у државном власништву Глас Русије, а редакција новина Росијскаја газета се реорганизује и њој се припаја магазин Родина.

Генералног директора ће, према указу, постављати и дужности разрешавати председник Руске федерације.

Путин је за првог генералног директора нове агенције Русија данас посебним указом поставио Дмитрија Кисјелова новинара и водитеља информативне емисије Вести недеље на државној телевизији Росија.

Кисјелов је 90-их био познат као либерални независни новинар све док није почео да ради на државним телевизијама.

Независни, приватни медији га критикују за отворено подржавање владајуће партије Јединствена Русија и председника Владимира Путина у својим емисијама.

Нова агенција Русија данас налазиће се у истим просторијама као и РИА Новости, а рок за попутну ликвидацију агенције је три месеца, наводи се у указу руског председника.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи