Читај ми!

Нове претње Пјонгјанга

Северна Кореја запретила да ће напасти америчке војне базе у Јапану и на острву Гуам на Пацифику, уколико буде испровоцирана. Сеул саопштио да је хакерски напад на Јужну Кореју ипак дошао из Кине, а не из Северне Кореје, како се претпостављало.

Само дан пошто је лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун надгледао симулацију напада на Јужну Кореју, Пјонгјанг је запретио да ће напасти америчке војне базе у Јапану и на острву Гуам на Пацифику, уколико буде испровоциран.

У саопштењу објављеном на државној телевизији, Пјонгјанг је поручио Вашингтону да има у виду да севернокорејске ракете средњег домета могу да добаце до ваздушне базе Андерсон на острву Гуам, и до јапанског града Окинаве, где су смештене америчке нуклеарне подморнице.

Пјонгјанг је одржао и вежбу за случај ваздушне опасности, пошто је претходно оптужио Америку да спрема бомбардовање Северне Кореје.

Двонедељна здружена војна вежба Вашингтона и Сеула почела је 11. марта, а САД је ове седмице најавио да су у вежбу укључени и пробни летови бомбардера Б-52.

Вежбу, која се одржава под називом "Кључно решење", осудио је Пјонгјанг.

Амерички бомбардери имају редовне пробне летове изнад Корејског полуострва, али је Пентагон овог пута одлучио да "подсети" Пјонгјанг на то и да пошаље јасан сигнал да ће се ангажовати уз савезника Јужну Кореју, наводи Франс прес.

Истовремено, Комисија за комуникације у Сеулу саопштава да је хакерски напад на Јужну Кореју дошао је Кине.

У Јужној Кореји су јуче пале компјутерске мреже у два велике банке и три главна телевизијска емитера. Компјутерски екрани су се замрачили у два сата по подне по локалном времену, а на појединим су брисани и фајлови.

Иако се најпре претпостављало да је напад дошао из Северне Кореје, испоставило се да је удар на сервере изведен са ИП адресе у Кини.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару