Читај ми!

Киселином на директора "Бољшоја"

Непознати нападач просуо киселину на лице уметничког директора чувеног позоришта "Бољшој" Сергеја Филина. Његов вид је угрожен, саопштила полиција.

Уметнички директор "Бољшог театра" у Москви, Сергеј Филин, у болници је због опекотина на лицу, јер га је непозната особа полила киселином, саопштила је полиција.

Кореограф је нападнут испред зграде у којој станује у центру Москве, објавила је полиција, преноси агенције Интерфакс.

Полиција истражује верзију по којој је напад на уметничког директора Бољшој театра Сергеја Филина (42) повезан са његовим радом, али не искључује ни друге могућности попут породичног насиља, саопштила је прес служба руског министарства спољних послова.

Филин има дубоке опекотине трећег степена на лицу и очима, изјавила је представница позоришта Катерина Новикова. 

Руска телевизија је јавила да се страхује да ће Филин изгубити вид, а неће моћи да говори бар две недеље. Додала је да ће му бити потребно најмање шест месеци да се опорави.

Једна његова пријатељица изјавила је да је он добијао претње од марта 2011, када је именован за уметничког директора "Бољшог театра". "Тако је било и с његовим претходницима", пренела је изјаву руска телевизија.

Непознате особе су недавно избушиле гуме на аутомобилу Филина и упадале у његов налог на интернету да би га компромитовале, рекла је његова пријатељица.

Филин играо је у "Бољшом театру" од 1988. године, 2008. године је постао уметнички директор другог поризишта, а у "Бољшој театар" се вратио 2011. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи