Читај ми!

Породици Давидовић неопходна помоћ за обнову имања после пожара

Ненад и његова породица из Липа, после пожара, остали су без куће, штала и помоћних објеката са алатом и пољопривредним машинама. Овај младић је већ сутрадан почео са обновом, а захваљући добрим људима, помоћ у виду новца и материјала већ пристиже.

За мање од пола сата, ватра је прогутала, најпре сламу и шталу, а касније и остале објекте, укључујући и кућу у којој је живео Ненадов непокретан деда. Уз помоћ комшија и ватрогасаца, успели су да спасу све животиње. Неке од њих су повређене, а повреде је задобио и Ненад док их је извлачио из штале.

"25. то је, ја мислим била недеља, увече око шест, пола седам, када су браћа покушавала да направе роштиљ и онда је то ухватило маха, ухватило сламу, па после целу зграду, и отишло је после све, скоро 400 квадрата је изгорело. Много се брзо раширио пламен, и то није било могуће, велика температуре, то не може да се приђе. Само је битно да смо стоку извукли, да смо спасили свиње", каже Ненад Давидовић, из Липа код Смедерева.

На срећу, пожар није захватио стару породићну кућу у којој Ненад живи са оцем. Овом вредном младићу, пољопривреда и сточарство су главни извор прихода, а већина машина и алата је изгорела у пожару.

"Па штета је огромна, изгорела ми је сејалица, ова овде, прскалица, имам неке машине које нису захватиле пожар, које су добре, али ово што је отишло , то је баш што ми треба највише да кажем, тако да видећемо, полако, решићемо и то , да поравимо да средимо. Много има да се сређује, да се избаци шута, значила би ми свака помоћ која је могућа у овом тренутку", објашњава Ненад.

Комшије, рођаци и пријатељи су ускочили у помоћ и већ дан након пожара, почели су са чишћењем и обновом. Стижу донације и у виду материјала, а Ненад је већ почео са изградњом објекта, како би збринуо своје животиње. Међутим, за комплетну обнову породичног домаћинства, Ненаду је потребно још помоћи.

Помоћ за Ненада Давидовића можете уплатити на рачун 325930050039663623 ОТП банка.

 

понедељак, 02. септембар 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару