Читај ми!

Хирург ВМА осуђен на годину дана затвора због пребијања супруге

Треће основно јавно тужилаштво у Београду склопило је споразум о признању кривичног дела са хирургом Војно-медицинске академије Николом Остојићем на основу ког је он за пребијање супруге осуђен на казну затвора од годину дана. Суд је прихватио споразум између тужилаштва и Остојића, сазнаје Танјуг.

У казну затвора Николи Остојићу је урачунато и време проведено у притвору.

Остојић је ухапшен у јануару прошле године док му је суд средином децембра укинуо притвор и заменио га мером забране напуштања стана уз електронски надзор (наногица).

Оштећена И.О. је на почетку суђења је искористила своје законско право да као његов супруга не сведочи у поступку, након чега је суд из доказа издвојио њен исказ, као и поједина вештачења у којима се вештаци позивају на њен исказ.

И.О. је тада рекла и да се не придружује кривичном гоњењу и да не истиче имовинско-правни захтев.

Образлажући своју одлуку суду, она је рекла да не сведочи највише због троје малолетне деце којима је потребан отац, односно оба родитеља, додајући да медијска експонираност због овог случаја утиче како на њу тако и на децу.

Хирург је осуђен за кривична дела насиље у породици, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, саопштило је то тужилаштво.

Тужилаштво је предложило суду да се окривљеном због извршења наведених кривичних дела изрекне казна сходно закону.

Како је раније саопштено, лекар је осумњичен да је од почетка јануара до почетка фебруара своју супругу ударао рукама и ногама по глави и целом телу, као и предметима у намери да је тешко повреди.

Такође, сумња се да је давио каблом, чупао за косу, упућивао јој претње, вређао и понижавао је.

Остојић је како се сумња, својој супрузи нанео вишеструке повреде главе, бутина, врата, трупа и руку, услед чега су јој поломљена два ребра, као и лева лакатна кост, а повреде се квалификују као тешка телесна повреда.

понедељак, 02. септембар 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару