Трамп без одговора на питање да ли би прихватио победу Камале Харис

Доналд Трамп, републикански кандидат на председничким изборима 2024, у интервјуу за Фокс њуз није се изјаснио да ли би безусловно прихватио резултате избора 5. новембра ако победи његова демократска ривалка Kамала Харис. Али је инсистирао на томе да је имао права да се меша у председничке изборе 2020. кад је изгубио од Џозефа Бајдена.

Бивши председник САД и републикански кандидат на председничким изборима Доналд Трамп, који се суочава са савезним и државним оптужбама због наводног покушаја да поништи исход избора 2020. године, када је изгубио од Џозефа Бајдена, сматра да је имао "апсолутно право" да се меша у изборе. 

"Kо је икада чуо да можеш да будеш оптужен за мешање у председничке изборе, када имаш свако право да то урадиш?", рекао је Трамп за Фокс њуз.

Трамп, који је поново републикански кандидат на председничким изборима, није рекао да ли би безусловно прихватио резултате избора 5. новембра ако његова демократска ривалка Kамала Харис, победи. Савезна оптужница оптужује Трумпа за превару САД тако што је спречио Kонгрес да потврди Бајденову победу и одузео гласачима право на фер изборе. 

Прошлог месеца је суочен са измењеном савезном оптужницом, која га терети за незаконити покушај да поништи свој губитак на изборима 2020. године, наводи Ројтерс.

Трамп се суочава са оптужбама за "рекетирање" у округу Фултон, у америчкој савезној држави Џорџија, што укључује оптужбу да је покушао да користи своје политичке везе и притисак да изнуди одређене резултате од званичника, што носи казну до 20 година затвора.

Тај случај потиче из телефонског позива од 2. јануара 2021. године, у којем је Трамп позвао највишег изборног званичника Џорџије, Бреда Рефенспергера, да пронађе довољно гласова да преокрене његову тесно изгубљену победу у тој држави. Рефенспергер је одбио да то уради.

понедељак, 02. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару