Читај ми!

Вредне донације мале општине

Општина Алибунар је издвојила око 10 милиона динара за куповину комбија за транспорт ђака и путника из околних села и набавку санитетског возила за Дом здравља, а полицијској управи донираће једно своје путничко службено возило.

Динка Кожокар Даждеа, директорка Дома здравља каже да ће им ова донација много значити.

"На хемодијализи имамо око двадесетак пацијената које свакодневно возимо у Панчево и Вршац. До сада смо старим и дотрајалим возилом обилазили целу општину да би покупили пацијенте које после завршене хемодијализе враћамо својим кућама", каже Динка Кожокар Даждеа.

Председник општине Ђурица Глигоријев тврди да ће нов комби добро доћи Јавном ауто-транспортном предузећу, а трудиће се и даље да помажу Дом здравља.

"У последње време смо уложили много труда како би смо опремили Дом здравља да би запослени имали што боље услове за рад. Помогли смо им и у опремању лабораторије која је добила и акредитацију", каже Глигоријев.

"Општина Алибунар ће у наредних месец дана купити и радар за полицијску управу, а поставиће и камере за видео надзор на прометним местима", каже председник Скупштине општине Предраг Белић.

"Наша општина нема развијену привреду и морамо што пре да створимо услове за нове инвеститоре. Наш задатак је да се бринемо о друштву и раду јавних и комуналних предузећа, али и о комплетном уређењу општине, јер све то може да утиче приликом привлачења страних инвеститора", додаје Белић.

У локланој самоуправи брину о кућном биџету својих мештана и једна су од ретких општина у којој је обезбеђен бесплатан превоз ђака, а Драгана Коматина, заменица председника општине Алибунар напомиње да на тај начин желе да подстакну децу на наставе школовање и након основне школе.

У општини Алибунар су показали да се домаћинским пословањем и поред скромног буџета могу издвојити средства и за помоћ јавних служби која ће, захваљујући оваквим донацијама, бити ефикаснија у свом раду.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару