Читај ми!

Eнглески кроз приче и путовања

Часови енглеског језика наставнице Ане Живковић у нишкој основној школи "Чегар" разликују се од уобичајених. Старији разреди били у вритуелној посети Наси, постали су промотери Скајпа, а ове недеље су ђаци другог разреда угостили медведиће који путују широм света носећи дечје поруке.

Меде Теси и Боби, донели су поруке деце из Америке и Сингапура и непланирано се срели у нишкој школи "Чегар" што је деци било необично занимљиво.

"Нисам очекивала да ће доћи две, ја сам мислила да ће доћи један, да ће бити мањи и да неће бити толико дуго код нас у сваком случају било је баш добро", каже Ема.

"Ово је меда Теси, он је дошао из Сингапура и донео нам срећу", каже Теодора.

Наставница енглеског Ана Живковић сматра да деци страни језик треба приближити на њима занимљив начин. На часовима су ученици заједно са медведићима писали поруке, певали и за све ово било је довољно кликнути на сајт.

"Њима је потребна оваква мотивација у виду медведића и неког замишљеног пријатеља, тако да сам ја прошле године случајно налетела на тај позив за учешће у овом пројекту и допала ми се идеја", каже Ана Живковић, наставница енгелског језика у ОШ "Чегар".

"Ја сам у поруци написао да им желим срећан пут, да буду срећни и да смо  се медама много радовали", каже Виктор.

"Писали смо и на енглеском да желимо да се лепо проведу и у другим школама", додаје Емилија.

Наташа Ћирић учитељица другог четири каже да су се њени ученици необично радовали, али и да су кроз причу о путовању меда пуно научили.

"Пројекти као што је овај пројекат су практично неопходни данас, јер је дечија пажња другачија и деца на другачији начин уче", каже она.

Теси и Боби се са порукама деце из Ниша спремају се за пут у Норвешку и Кину. Ови малишани ће мање или више научити енглески, али ће им часови уз овакве предаваче свакако остати у лепом сећању.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару