Читај ми!

Бесплатна школа страних језика за младе

Омладински клуб Ужице, уз помоћ града, организује бесплатну школу страних језика за младе људе, са евиденције Бироа за запошљавање и ван њега. Уз професоре који су, такође, са Бироа рада, прошле године школу страних језика прошло је 100 младих узраста од 15 до 35 година.

Неки од ових младих људи први пут се сусреће са учењем страног језика. Неки су основе прошли у средњим школама или на факултету, али оно што је најважније, разговор, слажу се, најтеже је савладати.

"Сви учимо правопис, граматику, времена, али никако да дођемо до тога када одеш негде да се снађеш, потребно је време. Сутра због посла, а и у току школовања, бар почетни ниво да завршим па ћу после и средњи, а можда и виши", кажу полазници.

Право из школске клупе пред ђаке. Студије је завршила 2014. године, и док тражи посао у струци има прилику да своје знање покаже и подели са полазницима.

"Комуникација иде у оба смера, дакле, поставити питање и дати одговор на њега је кључ за почетни ниво", каже Кристина Матовић, наставница.

У просторијама Омладинског клуба где се одржавају часови енглеског језика, скоро мук. Наставница Кристина се, кажу, многима учинила строга.

Полазници ће добити све потребне књиге и радне свеске. Предавања су им два пута недељно, у вечерњим сатима, по завршетку дневних обавеза.

Након три месеца и они ће у свој ЦВ додати потврду о знању енглеског, шпанског или француског језика.

"Прошле године су пријаве трајале две недеље, а ове године су већ за неколико дана попуњене све групе. За шпански језик, група за средњи ниво је она група која је прошле године завршила почетни", каже Владан Виријевић, координатор Омадинског клуба.

Полазницима ових курсева, једино што је потребно јесте добра воља, а када има воље, надје се и начин, јер за разлику од приватних школа страних језика, са ценом од око 20 хиљада динара, овде све је бесплатно. Циљ је брзе проналажење посла. А од ове године уз новину, ко жели, може и персијски језик да научи.

rts.uzice@rts.rs
+381 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару