Читај ми!

Исплативи извоз

Извозом опреме за комунална возила у Алжир, предузеће "Ресор" у Гаџином Хану, обезбедило је посао вредан 50 милиона евра, на годишњем нивоу. Планирају да запосле и нове раднике. То предузеће као носилац посла и неколико српских фабрика производиће компоненте за 500 возила и то је, према најавама партнера из Алжира, тек почетак.

Посао вредан 50 милиона евра на годишњем нивоу обезбедило је предузеће "Ресор" из Гаџиног Хана за извоз опреме комуналних возила у Алжир.

Због повећања обима посла "Ресор" планира да запосли нове раднике, а као носилац посла и неколико српских фабрика производиће компоненте за 500 возила. Из овог погона до краја године биће испоручена опрема за десетак од укупно 500 камиона за почетак.

Директор "Ресора" Бранислав Михаиловић каже да Алжирци намеравају да опреме 2.000 камиона у наредне три године и зато сматра да се овакав посао једном у каријери склапа.

"Сигурно је да се овакав уговор потписује једном у веку. То је шанса за нас и за Србију, јер су још увек присутне симпатије Алжираца према нама још из времена када смо изузетно добро сарађивали", каже Михаиловић.

Радницима сигуран посао у Ресору много значи. Љубиша Андрић је пред пензијом док се Милош Димитријевић запослио пре десетак дана.

"Има доста посла, али већ почињем да се навикавам, не пада ми тешко", каже Милош Димитријевић.

"У односу на раније времена посао је могао да се нађе лакше, међутим сад је теже, али мора да се ради", каже Љубиша Андрић.

Ресор је носилац посла, али ће у изради сандука за смеће учествовати и крушевачки "14. октобар", "Прва петолетка" из Трстеника и приватно предузеће "Гербер" из Ражња.

Заједно са компонентама за комунална возила, чија производња треба да крене за десетак дана у Алжир из Гаџиног Хана, путоваће и стручњаци из Ресора.

Први пут службено ван Европе путоваће и технички директор Бранислав Медан. За њега је ипак најважније што ће овај посао обезбедити нова радна места.

"То сигурно доприноси доста овом неразвијеном крају везано за производњу и баш за запошљавање производних радника што је код нас можда највећи проблем", каже Медан.

У ресору тренутно ради 67 људи, међу којима и 12 искусних инжењера. За сада само у Србији у 103 места комунална возила имају ознаку Ресор -Гаџин Хан.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи