Радници против продаје имовине фирме

Радници "Зорка транспорта" организовали су једночасовни штрајк упозорења како би спречили продају имовине фирме ради исплате разлике зарада. Они очекују подршку Министарства привреде и најављују, уколико се продаја не обустави, радикализацију протеста.

Радници "Зорка транспорта", предузећа у реструктурирању из Шапца, организовали су штрајк упозорења како би спречили продају имовине фирме коју је Основни суд заказао за 26. новембар, по тужби бивших радника за исплату разлике зарада.

Према речима штрајкача, тај дуг и држави и бившим радницима може се намирити од приватизације фирме за много већи новац, јер већ постоји заинтересовани купац.

Радивој Тодоровић, радник "Зорка транспорта" каже да је Агенција за приватизацију ангажовала кућу која је проценила и урадила коначан програм реструктурирања, као и процену целина:

"Железница је процењена на четири милиона и триста хиљада евра, а пристаниште на 260.000 евра, заједно са дизалицама. Ми мислимо и да се прода за 50 одсто од реално процењене цене, јер се дугује и радницима и држави, да се може намирити порез и допринос, за разлику од других који имају и ино-кредите банкама и остале дугове."

Радници додају да распарчавање имовине коју продаје Суд обезвређује предузеће и води га у стечај, а фирма сада солидно ради.

Бранислав Михајловић, заменик директора "Зорка транспорта" каже да обављају послове претовара расутих терета:

"Капацитет једне дизалице је 300.000 тона годишње. Радимо за Железницу Србије, Ју-Ес стил Беле лимове и Фабрику минералних ђубрива."

Радници очекују подршку Министарства привреде и, уколико се најављена продаја не обустави, најављују радикализацију протеста.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи