Читај ми!

Отворена капија "Шумадија-Деса"

Радници предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом "Шумадија" прекинули блокаду фабричке капије, пошто су добили обећање представника Министарства рада и социјалне политике да ће почети решавање њихових захтева.

Педесетак радника, од укупно 90 запослених у предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом "Шумадија" блокирали су улаз у фабрику 4. јуна, због неисплаћених зарада и давања отказа њиховом колеги, не дозвољавајући директору и правнику предузећа да уђу у фабрику.

Пошто су добили нове чланове скупштине предузећа и обећање представника Министарства рада и социјалне политике да ће почети решавање њихових захтева, радници су прекинули блокаду.

Председница синдиката фабрике Милка Миловановић, потврдила је за РТС, да је фабрику посетио државни секретар Министарства рада и социјалне политике Зоран Мартиновић и донео решење Владе Србије о именовању нових чланова скупштине предузећа, што је и био један од захтева запослених.

Каже, да је обећано, да ће радницима у понедељак бити исплаћене државне субвенције за октобар прошле године и да ће бити преиспитан рад директора,чију смену, због,претње отказима, радници траже.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи