Норвежани купили погон у Гружи

Компанија "РАПП Застава", која је у власништву Норвежана, за 620.000 евра купила погон крагујевачког "21. октобра" у Гружи, који је производио пластичне делове за аутоиндустрију. Предузеће "РАПП Застава" производи делове за бродове, нафтне платформе и машине, који су намењени извозу.

Директор предузећа "РАПП Застава" из Крагујевца Слободан Миловановић потврдио је РТС-у, да је то предузеће за око 620.000 евра купило погон крагујевачке фабрике "21. октобар", на лицитацији у Агенцији за приватизацију.

Фабрика "21 октобар" у Крагујевцу је у реструктурирању, а њен погон у Гружи, који је производио пластичне делове за аутоиндустрију, има око 10.000 квадрата, простире се на четири и по хектара и не ради десетак година. Нови власник, каже Миловановић, преузео је 11 радника тог предузећа.

Иначе, "РАПП Застава", власништво је норвешке компаније "РАПП Марине Гроуп", са седиштем у Ослу, која је, 2006. године купила предузеће "Застава Машине", део некадашњег холдинга "Застава".

Предузеће "РАПП Застава", има око 120 запослених и производи делове за бродове, нафтне платформе и машине, који су намењени извозу.

Предузеће је успоставило сарадњу са Факултетом инжењерских наука у Крагујевцу, чијих је 25 апсолвената после обуке у "РАПП Застава" добило стипендије норвешке компаније "РАПП Марине Гроуп" и отишло на усавршавање у Америку, Шкодску и Норвешку.

Поред матичне компаније, Крагујевчани у овој години планирају и производњу за америчко, немачко и белгијско тржиште.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи