Читај ми!

Помоћ грчких синдиката Алексинцу

У сарадњи са синдикатом државних предузећа АДЕДИ из Грчке, у Алексинцу се гради неколико већих објеката. Већ је изграђен дечји вртић „Лане", а тренутно се гради фусикултурна сала у основној школи у Трњану.

Нова хала Основне школе „Стојан Живковић Столе" у Трњану, код Алексинца, требало би да буде завршена на јесен. За 480 ученика - 680 квадратних метара новог простора.

Ученици до сада нису имали где да раде физичко и хала им, како кажу, значи много.

"Нови објекат биће олакшање, за наставнике и ученике, пре свега, али и због неких других манифестација које организујемо у школи", наглашава Саша Анђелковић, директор ОШ "Стојан Живковић Столе" у Трњану.

Хала је резултат сарадње са синдикатом државних предузећа у Грчкој АДЕДИ. Само за ову халу грчки синдикалци издвојили су 110.000 евра.

"Мислимо да је ово добро улагање, не само у децу већ и у породице и заједницу", каже Василис Агавинакис, шеф кабинета за међународне односе АДЕДИ-ја. "То је истовремено и отворено тржиште рада, и могућност запошљавања људи у граду, који раде на тим објектима."

"Ова сарадња", наглашава Добрица Ранђеловић из Самосталног синдиката Алексинац, „значи да нисмо сами, да нисмо заборављени, да смо некако у овим тренуцима, који су веома тешки за нашу општину добили такву новчану и велику подршку братског народа Грчке."

У општини Алексинац живи скоро 52.000 становника, али због школовања и посла, одавде годишње оде око шестсто становника. Овде и сами финансирају изградњу нових објеката: само у халу уложили су 180.000 евра.

"За нас је значајно да на том сеоском подручју, коме гравитира велики број становника, деца добију прилику да имају праву салу за бављење спортом", рекао је Ненад Станковић, председник Општине Алексинац.

Вртић "Лане", у који су Грци уложили 50.000 евра, већ је завршен, и у њему ће моћи да борави 800 малишана. У плану је и изградња крова над пијацом у Алексинцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи