Читај ми!

Панчево помаже породицама са тројкама

Градска управа Панчева од 2002. године новчано помаже све породице које имају тројке. Родитељима је, свака помоћ добро дошла, али, како кажу, и знак пажње и пријем у Градској кући много им значи.

У Панчеву је од 2002. године пет породица добило тројке. Најстарији Огњен, Алекса и Данило Живаљевић имају осам година. Кренули су и у школу и трошкови за њихове родитеље су утростручени.

"Све је скупо, треба купити три школске торбе, али још теже ће бити кад од петог разреда будемо куповали и три комплета књига, али не жалимо се. Засукали смо рукаве и уз велики рад и добру организацију све се може", каже Биљана Живаљевић.

Татјана Ђокић Радошевић и њен супруг Владимир новац ће искористити за летовање, јер како кажу, здравље деце им је најбитније и зато ће Душана, Михајла и Алексу ове године водити на море, где ће уживати на чистијем ваздуху.

У последње три године у Панчеву ниједна породица није добила тројке. За сад су најмлађи Сара, Деспот и Растко Јездимировић из Омољице који су после вантелесне оплодње рођени у јануару 2010. године. Њихови родитељима Нади и Ненаду Јездимировић сваки динар је добро дошао, јер деци треба све обезбедити за вртић.

"Захвална сам мојој фирми ПИК "Омољица" која ми је много помогла док сам била трудна и на породиљском боловању. Почела сам да радим и сад је много лакше", каже Нада Јездимировић.

Поред пакетића са слаткишима и козметичким производима породице су добиле и новчану помоћ од 20.000 динара по детету.  Саша Павлов, заменик градоначелника Панчева је обећао да ће Град и даље помагати.

"Свима нам је у интересу да имамо што више деце и да што је више могуће помогнемо родитељима, посебно онима који одједном добију тројке и четворке. Имамо најаву да ћемо  ове године постати богатији за још једну породицу која ће добити тројке", каже Павлов.

Поред ове годишње помоћи коју ће добијати десет година породице са тројкама добијају приликом рођења деце и једнократну помоћ од 110 хиљада динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару