Читај ми!

Чини ли униформа ђака

Од почетка другог полугођа ученици Гимназије "Свети Кирило и Методије" у Димитровгрaду, долазе у школу једнако обучени - у униформама. Идеју је покренуо Ђачки парламент, подржали су је родитељи, школа, општина Димитровград, а лепо су је прихаватили и ученици.

Ученици димитровградске Гимназије "Свети Кирило и Методије" друго полугодиште започели су униформисани. Идеју о школским униформама покренуо је Ђачки парламент, а подржали су је родитељи, школа и општина Димитровград.

Кошуља, кравата и радна близа. Овако, идентично обучени у школу долазе димитровградски гимназијалци. Нису, кажу, желели да личе на тинејџере из америчких колеџа, већ да покажу озбиљност и респект према школи коју похађају.

"Oд када носимо униформе, више нема разлика. Све разлике су избрисане, сви смо исти и сада се виде само наши карактери и сви наши потенцијали", каже ученик Ђорђе Таков.

"Идемо у једну Гимназију, која није било каква, већ једна елитна школа и онда то треба да представљамо својим знањем, својим понашањем и својим стилом одевања", сматра ученица Мартина Манчев.

"Униформе су веома лепе и лепо нам стоје. Интересантно је што смо сада сви исто обучени, једнаки смо и просто нема дискриминације међу ученицима", каже ученица Драгана Ангелов.

Кодекс облачења поштује и директорка школе, а ускоро ће и сви професори добити униформе.

"Наша школа, то јест наш тим жели да вратимо васпитну улогу школе, да изграђујемо и лепо понашање код ученика и поштовање одраслих и да их учимо да лепо говоре, али и да се лепо одевају", каже Снежана Симеонов директорка Гиманзије "Свети Кирило и Методије".

Комплет униформе кошта две хиљаде динара, а добровољно су их финансирали родитељи. За ученике слабијег материјалног стања, униформе је обезбедила општина. Нови изглед гимназијалаца нашао се и на друштвеним мрежама.

"Чим су уведене униформе одмах смо окачили слике на Фејсбуку и на осталим друштвеним мрежама. Има пуно позитивних коментара", каже Борис Ранчев.

Визуелна препознатљивост гимназијалаца је само део имиџа школе, која је по успеху својих ђака, једна од најбољих Гимназија у Србији.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару