Читај ми!

До краја године у својој згради

У земљотресу који је погодио Краљево пре нешто више од две године, највише је оштећена зграда Завода за јавно здравље, која је потом и срушена. Настављени су радови на новом објекту, а запослени нестрпљиво очекују да се врате на посао. Предрачунска вредност изградње објекта је око 176 милиона динара.

Док чекају своју зграду, више од две године запослени у краљевачком Заводу за јавно здравље раде у изнајмљеном простору. Не крију да желе да се што пре врате у нову зграду.

У отежаним условима запослени све лабораторијске анализе ураде на време.

"Не можемо да бирамо, услови су много лоши и једва чекамо да се та зграда заврши и да се  уселимо", каже микробиолошки лаборант Верица Мариновић.

"Ниједна услуга коју смо раније радили није прекинута, чак смо и повећали број услуга које пружамо становништву, пацијентима и здравственим установама", додаје др Владан Шапоњић, епидемиолог у овој Установи.

Корисници услуга које Завод за јавно здравље пружа становништву и установама на подручју Рашког Управног округа, нису ускраћени за потребне налазе.

И док запослени раде у просторијама ЗЦ "Студеница" и у Ветеринарксо специјалистчиком институту, на месту некадашње земљотресом урушене зграде, у току је друга фаза радова на  новој згради.

"У овој фази предвиђени су радови на изради фасадне столарије, унутрашњи радови на преградним зидовима, малтерисање спуштених плафона, израда комплет машинских и електро- инсталација, водовода и канализације", каже Слађан Дојчиновић, шеф градилишта у ГПД "Банковић" из Црне Траве, који изводи радове.

Он је додао да је рок за извођење радова 150 дана, али да је уверен да ће све завршити и пре рока.

У новој згради изграђеној по светским стандардима имаће 2.000 метара квадратних корисног простора. За досадашње радове вредности је око 86 милиона динара, а средства је обезбедило ресорно Министарство и сам Завод.

"За нас је битно да у овим отежаним условима у којима радимо, видимо напредак и да ће  зграда бити усељива крајем године", каже директор Завода за јавно здравље др Александар Мацан.

Он додаје да ће то бити велико олакшање, јер ће све службе бити функционално повезане као и да ће уједно радити у једном од најкомфорнијих и најлепших Завода у овом делу Европе, јер  је зграда изграђена по свим светским стандардима.

За комплетан завршетак радова у трећој фази потребно је око 90 милиона динара, које ће обезбедити Европска инвестициона банка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару