Читај ми!

Прави домаћин

Милован Довраговић је председник Скупштине станара у шабачком Зоркином солитеру више од три деценије. Због његовог свакодневног ангажовања у згради, комшије га нису смениле ни када је стан оставио сину и одселио се у други део града.

Свакога јутра Милован Довраговић прво отвори своје сандуће за пошту, а затим провери да ли су сва писма и новине убачени на право место. За обилазак осмоспратнице са два улаза и 100 станова потребно му је око сат времена.

"После поште, обиђем топлану, хидрофор, попнем се на терасу зграде", каже Милован.

У најстаријем солитеру у Шапцу, почетком ове године стављена су нова врата од лифтова. Са мајсторима који су их мењали Милован се свакодневно дружио.

"То своје време које одваја за зграду, то нико ни за надокнаду не би радио. Нисмо уложили ни динар, нисмо учествовали, добили смо врата лифта, мерач топлоте, фасаду", каже Јелка Борота, комшиница.

Скупштина станара у Зоркином солитеру издаје простор за рекламе и антене тако да Шапчани који живе у њему не издвајају новац за инвестиционо одржавање.

"Солитер у Поп Лукиној бр. 2 познат је у целом граду по ангажовању председника скупштине стамбене зграде који се тичу актуелних проблема и наплати", каже Снежана Гвозденовић, Јавно- стамбено предузеће "Стан".

Док је радио у холдинг компанији "Зорка" Милован је 75 пута дао крв. И као пензионер наставио је да помаже другима. Све приходе и расходе у згради уредно забележи, а документа чува још од 1978. године, када је први пут изабран за председника кућног савета.

"Жеља моја да постигнем у згради са својим радом да зграда функцинише као једна целина", каже Милован.

Милованова супруга каже да су га комшије будиле и у сред ноћи због неког квара у стану или лифту.

"Он долази у зграду као да је на радном месту, свакога дана обиђе, погледа, да ли нешто некоме недостаје", каже супруга Милка Довраговић.

Иако је Зоркин солитер изграђен пре 52 године технички кварови у њему нису чести. После замене улазних врата, телефонске централе, сандучућа за пошту на реду је и санација крова.

Милован каже да је свака зграда заједничка кућа свих станара и да он увек размишља о новим пројектима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару