Читај ми!

Распевана дружина

Члан београдског друштва за заштиту и одгој птица "Славуј", Ужичанин Микица Јевтић, један је од најбољих одгајивача малино канаринаца-птица певачица. У последњих неколико година, колико се бави овим хобијем, његове птице освојиле су многобројна признања.

Микица Јевтић један је од малобројних узгајивача малино канаринаца из Ужица, који је, за протеклих неколико година, освојио многобројна признања.

Распевано друштво малино канаринаца и са недавно одржаног, последњег такмичења у сезони вратило се са наградама за најбоље отпевани "Клок" и "боленд".

И то је тек део признања балканског и вишеструког првака друштва "Славуј", Микице Јевтића, некада музичар, данас одгајивача жутих и белих канаринаца који пред такмичење, имају специјалан треман обуке.

"Потребан им је мир, да не чују ништа да не би ухватили друге звуке. Они су у мраку и ујутру у девет сати ја отворим и нахраним их. То траје 10-15 минута и поново их затворим. Почињем негде од 12 сати да их износим на сто да их саслушавам", каже Микица.

Прво јато Микица је наследио од пријатеља, а онда уз пуно рада, стрпљења и музичког  искуства, постао је један од најуспешнијих у овој области, са јатом од 150 птица, међу којима  најбоље постају "учитељи".

"Вежбају преко учитеља, кљун на кљун. Морају да прекопирају учитеља како пева. Обично се најбоље птице остављају за учитеље", каже он.

Због љубави која, како каже, захтева најмање 5-6 сати рада око птица, Микица је у свакодневном контаткту са пријатељима и одгајивачима са посебним даром за овај хоби.

После успеше сезоне, која је трајала само три месеца, јато је тренутно у фази извођења, припреме и одабира најбољих певача чија такмичарска сезона, после дуготрајних припрема, почиње од јесени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару