Читај ми!

Јусуфспахић: Напад на жандарма терористички чин, терориста не може бити верник

Председник Врховног сабора Исламске заједнице Србије (ИЗС) Мухамед Јусуфспахић каже да је терористички напад на припадника Жандармерије испред амбасаде Израела у Београду извршио Милош Жујовић (25) који се "представљао као муслиман" а да верник не може бити терориста.

"Оно што је учинио Милош Жујовић, човек који се опредељивао за ислам и себе назвао Салахудин, који се представљао као муслиман, то је чисти тероризам, неисламски чин", рекао је Јусуфспахић за Танјуг.

Истакао је да Жујовић никада није био члан Исламске заједнице Србије, већ је према неким незваничним информацијама посећивао објекте који су ван контроле ИЗС, којима управљају приватна лица која такође нису део ИЗС.

"Злочин који је извршен је атак на државу и на све нас. Кажете суфизам - то не постоји, кажете вехабизам - ни то не постоји. Постоји израз муслиман за онога који је Богу веран", рекао је Јусуфспахић и додао да људи који се декларишу као вехабије не улазе у џамије и у регуларне објекте исламске верске заједнице већ у неке друге, непознате објекте.

Јусуфспахић је рекао да однос према Србији не може бити тај однос који је покушао да креира нападач, већ то мора бити однос поштовања, истакавши да је исламска заједница са великом забринутошћу примила вест о нападу.

"Дубоко саосећамо са рањеним полицајцем и његовом породицом. Наше молитве упућујемо за његово здравље и брз опоравак. Он је део нас и нашег друштва, због тога овај напад доживљавамо као напад на члана своје породице", рекао је Јусуфспахић.

Јусуфспахић је истакао да би овакав нељудски чин требало додатно да уједини све грађане Србије да заједнички чувају мир у својој домовини ради сигурније садашњости и срећније будућности наше деце.

"С тим у вези, молимо све надлежне органе да учине додатни напор како би Исламска заједница Србије, као традиционална верска заједница која делује преко 150 година у Србији, добила пуну подршку у циљу укидања приватних организација које се својим деловањем директно мешају у надлежности Исламске заједнице Србије, што је очито више пута до сада дало веома негативне резултате на штету мира, стабилности и суживота међу народима у Републици Србији", рекао је Јусуфспахић.

Како је оценио, муслимани у Србији су тим чинoм чином угрожени и да је Жујовић, "чак и ако је желео да да подршку борцима за право, правду и живот Палестинаца, само отежао ситуацију и ни са чим није допринео".

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару